Iki Araligi Dinamik Olarak Kiyaslamak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/10/2021
Sheet1'de
Kod:
A
Baslama Tarihi
01/05/2017
03/06/2017
15/07/2017
Sheet2'de
Kod:
E
Bitis Tarihi
24/05/2017
01/08/2017
10/08/2017
seklinde giden Baslangic ve Bitis Tarihleri bilgileri var.

Ben =CountIfs() formulunun icinde birden fazla denklem kurarak istedigim kosullari sagliyorsa +1 seklinde cikti aliyorum. Bu formulun icerisine;

Sheet1!A:A >= (Sheet2!E:E + 30) denklemini de kurmak istiyorum. (Yani isin Baslangic Tarihinden sonraki 30 gun icerisinde bitirilmesini istiyorum onermelerden biri olarak.) CountIfs'in icerisinde olacagi icin de bunu her hucrede ayri ayri yapmasi lazim. Yani A2 ile E2'yi, A23 ile E23'u, A42 ile E42'yi kiyaslamasi gerekiyor. Lakin ikisi de range (aralik) oldugu icin isin icinden cikamiyorum.
Muhakkak internette bulurum diye epey bir arama yaptim ancak dogru kaynaga ulasamadim. Yardimlarinizi rica ediyorum.

Not: Sheet1 A:A ve Sheet2 E:E kolonlarini, BasTarih ve BitTarih seklinde dinamik aralik olarak tanimladim.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Örnek dosya paylaşıp, dosyanızda istediğinizi örneklerle gösterirseniz iyi olur.

Excel Vers. ve Dili
28/10/2021
Dosyayi ekledim.

Dashboard Sekmesinde iki tablo var.
Outstanding ve Completed.

Eger CountIfs'in icerisindeki diger tum kosullar uyuyorsa, (bu kosullarin hepsi sikintisiz calisiyor) WOs sekmesindeki Due Start kolonuna bak (DyDateRange isimli araligina)
Eger bu araliktaki baktigin hucre, Dashboard'daki Tarihten buyukse ya da esitse (bu formulde de bir sikinti yok.) VE Bu araliktaki hucre+30 gun, yan kolonda bulunan Due Finish kolonundaki (DyFinDateRange isimli araligi) hucreden buyukse yani 30 gun icerisinde proje bitirilmisse bunu COMLETED isimli alttaki tabloya yansit, degilse OUTSTANDING denen yukaridaki tabloya yansit (Yansittan kastim +1 olarak ekle)

Planned ve Unplannedden kastim da WOs'daki G kolonuyla alakali bir onerme. Eger P03 ve P07 ise Unplanned satirinda olacaklar, aksi takdirde Planned kisminda olacaklar. (bu kisimda da bir sikinti yok.)

Not: Turkce klavye ile calisamadigim icin ayracim noktali virgul degil normal virguldur. Bu gibi degisiklikleri CTRL + H ile degistirmediginiz takdirde dosya hata verecektir.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Eklediğiniz dosyaya göre, beklediğiniz sonuçlar ne? Bunları yerlerinde elle belirtirseniz; kontrol etme olanağımız olur.

.

Excel Vers. ve Dili
28/10/2021
Bir cok kiyas yaptiktan sonra hepsini sagliyorsa sonuc ortaya ciktigi icin bunlari tek tek elle belirtmem kolay olmaz ancak aciklayici bir ornek vermeye calisayim:

Completed Tablosunda,
Nisan ayi kolonunda,
Planned 1,
Unplanned 1 olmasi gerekiyor.

Cunku:

I35ve J35 hucrelerindeki baslangic ve bitis tarihleri arasinda 30 gunden az sure oldugu icin sarti sagliyorlar. Nisan ayinin icerisinde olduklari icin sarti sagliyorlar. Moomba olduklari icin sarti sagliyorlar. PM03 oldugu icin +1 UNPLANNED'e yaziliyor +1 ,

Bir alt satirda, 36. satirda da butun kosullar saglaniyor, ama PM04 oldugu icin PLANNED'e yaziliyor +1

Nunlarin disinda Moomba departmaninda, Nisan ayinda baslayan digger 27 projenin bitis tarihi belirlenmemis (30gunu asmis da olabilirdi). Bundan dolayi OUTSTANDING tablosu NISAN ayina toplam +27 gidecek.
Ancak son satirdaki PM03 oldugu icin +1 Unplanned, ve + 26 Planned olarak dagilacak.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

SUMIFS'i bu durumda kullanamayız. Çünkü SUMIFS dizi şeklinde çalışmaz. Bunun yerine SUMPRODUCT kullanmak gerekir.

B8 hücresine:

Kod:
=SUMPRODUCT((DyLocationRange=$F$3)*(DyDateRange>=B$7)*(DyDateRange<C$7)*(DyDateRange<DyFinDateRange+30)*(DyJobType<>"PM03")*(DyJobType<>"PM07"))
gerektiği kadar sağa ve aşağıya doğru kopyalayın.

Diğer tabloyu da buna göre yapabilirsiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
28/10/2021
Idris Bey merhaba
Kodunuzu simdi denedim ve sorunsuz calisiyor tesekkur ederim. Yalniz birsey sormak istiyorum dizi olarak calisip calismayacak kodlari nasil ayirt edebiliyoruz?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Idris Bey merhaba
Kodunuzu simdi denedim ve sorunsuz calisiyor tesekkur ederim. Yalniz birsey sormak istiyorum dizi olarak calisip calismayacak kodlari nasil ayirt edebiliyoruz?
.

Bir listesinin olduğunu sanmıyorum. Ancak bildiğim kadarıyla, SUMIF, SUMIFS, COUNTIF, COUNTIFS, kriterli toplama ve saymalarda, SUM(IF...dizi, SUMPRODUCT normal, AVERAGEIF, AVERAGEIFS koşullu ortalamalarda AVERAGE(IF....dizi formülleri kullanılabilir.

.