İki ayrı excel dosyasında bulunan verileri eşleştirmek

Arkadaşlar öncelikle forumu çok inceleme imkanı bulamadım belki bu söylediğim bir yerlerde yazıyordur ve çok basit birşeyde olabilir ama benim çok fazla vaktim yok, o yüzden bu mesajı yazmaya karar verdim.

Benim sorunum şu, iki ayrı excel dosyası içerisinde sadece isim bilgilerinin yer aldığı verilerim var. Yapmak istediğim şu, bir dosya içerisinde bulunan şahısları diğer dosyadan kontrol ederek var olanları işaretlemek veya belirlemek istiyorum. Nasıl yapabilirim, herkese teşekkürler.

selam;
bana kalirsa her iki excel dosyasinida access'e aktar vede onlari "table" olarak "tables" a kaydet.
daha sonra "QUERIES" e git ve "new" de. "designview" tikla. daha sonra kendi yarattigin tablelarin ikisinide tikla vede her iki tablodaki isimlerin oldugu kisimlari "join" yap. daha sonra "!" isaretini tikla vede yarattigin querie yi run.
ortaya cikacak olan yeni queride her iki listede yer alan oratk isimleri goreceksin. daha sonra sayet istersen bu querie deki datayi excel e export edebilirsin.

ben ingilizce kullandigim icin bu sekilde yazmak zorundaydim umarim yardimci olmusumdur.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Anladığım kadarıyla, iki excel Çalışma Kitabı arasında kontrolü sağlamak için ve birbirlerine bağlamak için "Baş Yapıştır" olarak yapabilirsiniz.
Not : 1-Soru yanlış yerde sorulmuş.
2- Soru net değildir.

Evet soru yanlış yerde farkettim öncelikle özür diliyorum, olayı şöyle basite indirgeyeyim bir excel dosyasında isimlerden oluşan bir liste var, personelin isimleri ve diğer bilgileri yer alıyor bu listede, ve başka bir excel dosyasında da personelin isimlerinin ve başka diğer bilgilerinin yer aldığı bir liste var. bu iki listeyi karşılaştırıp bir listede olan isimlerin diğer listede olup olmadığını kontrol etmek istiyorum ama liste çok kabarık 5000-6000 kişi kayıtlı bu listelerde.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Ekteki dosyada Koşullu Biçimlendirme ile yapılmış küçük bir örnek var. Hem Sayda1'de hem Sayfa2'de yer alan isimler Sayfa1'de koşullu biçimlendirme ile renklendirildi.

Dosyanızın küçük bir örneğini eklerseniz sizin dosyaya da uyarlanabilir.

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Eğer , düşeyara fonksiyonları ile de yapabilirsiniz.

Personeller için kullandığınız her iki tabloda da ortak olan sicil numarası gibi bir numara varmı?

eedtr1' Alıntı:
Personeller için kullandığınız her iki tabloda da ortak olan sicil numarası gibi bir numara varmı?
Hayır verilerden sadece ad ve soyadlar örtüşüyor, başka hiçbir veri ortak değil.

mehmett' Alıntı:
Ekteki dosyada Koşullu Biçimlendirme ile yapılmış küçük bir örnek var. Hem Sayda1'de hem Sayfa2'de yer alan isimler Sayfa1'de koşullu biçimlendirme ile renklendirildi.

Evet bu örnek benim işime yarayabilir, yanlız bu örnekte koşullu biçimlendirmeyi nasıl yaptınız bana antalabilir misiniz? excel bilgim çok fazla değil, ilginiz içinde teşekkür ederim.

bilinmez' Alıntı:
mehmett' Alıntı:

Evet bu örnek benim işime yarayabilir, yanlız bu örnekte koşullu biçimlendirmeyi nasıl yaptınız bana antalabilir misiniz? excel bilgim çok fazla değil, ilginiz içinde teşekkür ederim.
Dosyayı biraz inceleyince olayı çözdüm, önce alan tanımlanıyor ondan sonra koşullu biçimlendirmeden formül giriliyor, liste işyerimde bugün deniyeceğim

redstar13

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 excel türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-10-2027
aynı dert bendede var arkadaşlar örnek dosyamı yollamak istiyorum ama nasıl gönderecem bilmiyorum