İki ayrı Excel Dosyasını Tek dosyada gösterme ve sıralama.Resimli

Excel Vers. ve Dili
2009 arapça
1- Arkadaşlar içinde tek sütunda sadece isimlerin yazdığı 2 ayrı excel dosyam var. Bu iki ayrı excel dosyasını yeni tek bir dosyada birleştirip, A-Z sıralaması yaptırıp, 1 Dosyadan olanları Mavi olarak, ikinci dosyada olanları kırmızı olarak işaretletmem gerek. Ancak 1. ve 2. dosyaya yeni isimler girdiğimde ise yeni tek olan dosyanında otomatik olarak bu güncellenmesi lazım.

Temsili Resim ( Burada birleşmiş olan Web sayfasında açılmış siz onu excel olarak düşünün.)
http://img203.imageshack.us/img203/6571/ekranalntsw.jpg

2- Ayrıca yeni tek dosyanın ise değişilik yapılamaması için şifreli olmasını istiyorum. Görüntüleme serbest ama değişiklik yapma hakkı yok.

3- Bu iki dosya şirkette ortak bir yerde bulunuyor ve herkes erişebiliyor. Ancak biri açınca 2. bir kişide dosyayı açarsa dosya salt okunur olarak açılıyor ve yapılan değişiklikler kayıt edilemiyor. Aynı anca bir çok kişinin açtıgı ve üzerinde değişiklik yaptıgı bu dosyalardaki bu problemi nasıl giderebilir. Çünkü biri açtıgı zaman dosyayı ikimizinde yaptıkları boşa gidiyor.

Excel Vers. ve Dili
2003
2007
2010
Dosyaya ikiden fazla kişi erişiyorsa excel bunun için uygun değil access tavsiye ederim.
Yinede kullanacaksanız ve verileri query ile alabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2009 arapça
Evet aslında access gerektiğini biliyorum ancak access sistemde kurulu değil ve kurdurmak için ise yöneticilerle görüşmek lazım kısacası prosedürü uzun...

Dosyaları birleştirmek için bir iki denemem oldu ancak 2 dosyaya yenilerini ekleyip kaydedip kapattıktan sonra tek olan dosyayı açınca kendini güncellemiyor yeni verileri o iki dosyadan çagırmıyor. Mecburen 2 dosyanında açık olması gerekiyor. Nasıl olacak çözemiyorum arkadaşlar yardım..

Gerekirse iki dosyadaki verileri tek excel dosyasında tablara toplayıp orada renkli ve a-z sıralamasına sokadabilirz. Örnek dosyam ektedir.

Ekli dosyalar