iki ayrı excel tablosunu birleştirmek

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
elimde iki ayrı excel tablosu var.bunları birleştirmek istiyorum.dosyayı ekledim.ilgilenip bana yardımcı olursanız çok sevinirim.istediğim şu ki ; kilolarını tarihlere göre girdiğim iki ayrı tabloda bir tarike kiloyu girdiysem diğer tabloda da gözükmesini istemekteyim.ek'te ki dosyada daha açıklayıcı anlattım

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
nasıl yapılacağını yazan olur mu acaba ?

daha zor konulara ve sorulara cevap gelirken neden çok zor olmadığını düşündüğüm ancak kendim yapamadığım bu sorunuma cevap gelmiyor üç gündür çok merak ediyorum.nasıl yapılacağını yazan bir arkadaş olur ise çok sevineceğim..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Syn. demetis;
Geç cevap almanın çeşitli nedenleri olabilir. Ama sanırım sizinki örnek tablonuzun formatı.
Ben dahil birçok excel kullanıcısı 2007 kullanmıyor. Örnek dosyanızı 97-2003 formatında ekleseydiniz cevap almanız kolaylaşırdı.
yem takvimi sayfanızda A3 hücresindeki tarihi değiştirerek sonucu gözlemleyin.
Dosyanız ekte İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
merhaba syn.muygun;

bilgilendirmeniz ve yardımınız için çok teşekkür ediyorum size..bundan sonra eğer tablo ekler isem sizin dediğiniz şekilde yapacağım.ancak ben 2007 excel kullanıyorum bilgisayarımda..bu tabloları nasıl 2003 olarak kaydedebilirim.yada dönüştürme türü bir program mı vardır..bu konuda da bilgi verirseniz bir daha ki yardım talebimde sizler gibi 2003 olarak tablo ekleyebilirim.tekrar teşekkürler

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Şu anda açabileceğim 2007 yok ama yanlış hatırlamıyorsam;
Dosyanızı oluşturduktan sonra farklı kaydet sekmesinden "97-2003" şeklini seçin.

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
syn.muygun;

yem takvimi kısmında ki her hücrede ki hata hatırlatmalarının önemi nedir ? onları hatayı yok say seçeneğini kullanarak kaldırsam tabloma bir zararı olur mu ? birde yem takvimin en solunda köşedeki tarih ve ay adlarının önemi nedir ?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Hata bildirimini kaldırararak görünümdeki küçük kırmızı noktalardan kurtulabilirsiniz.
yem takvimi sayfanızda A3 hücresine tarih yazınca takvim (1 aylık) kendi oluşacak. buraya yazdığınız tarihin ay adına ait bir sekmeniz varsa veriler ordan alınacak.
yani yem takvimi sadece nisan ayına ait değil (daha global)
denemek için A3 hücresine 01.03.2009 yada 01.07.2008 tarihini girererek sonucu gözlemleyin.

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
syn.Muygun;

çok teşekkür ediyorum size..bilginize,elinize sağlık.ne güzel düşünmüşsünüz.ben tarih kısmını hiç böyle düşünmemiş idim.işimi çok kolaylaştırdınız..teşekkürler.iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
ek'te ki tabloda ne yapmaya çalıştığımı izah ettim.fakat açıklayıcı değil ise irtibata geçerseniz sevinirim.iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Öncelikle ekli tablo tam çözüm değil.
Açıklama istediğim alanları tablo içerisinde belirttim. Ayrıca tablonuzu değiştirdim. Bu yeni yapıyı kullanabilirim derseniz tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
merhaba

tablo'da yaptığınız değişikler ile kullanmam mümkü tabii..teşekkür ederim.sorduğunuz sorulara ek te cevap verdim.emeğinize ,bilginize sağlık..iyi çalışmalar...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. demetis;

10 nolu mesaj ekinde yada sizin 12 nolu mesaj ekindeki tabloda rapor sayfasına geçin;
ilgili sayfada A3 hücresinde (tarih için)=01.04.2009
B3 hücresinde (kümes no için)=1 NO
verileri var
ilgili ekte 1 NO sekmeside var
bu bilgiler ışığında C3 hücresi (hayvan sayısı)=? olacak ve bu bilgiyi nerden alacak?
D3=? (aynı açıklama gerekli)
E3=?,F3=?,.....M3
bu açıklamalar gerekli
ayrıca her tabloyu (1 NO,2 NO..) yıllık olarak tutmak istermisiniz?
randıman formülünüzde ay sayısını sabit 30 mu alacaksınız yoksa her ay kaç çekiyorsa mı?

Sizin sorunuza yani sayfa oluştur sekmesine gelince ;
sayfaoluştur sayfasında boş bir hücreye (örn:A4 hücresine) adınızı yazın ve entere basın.
şimdi sekmelere bakın
yazdığınız isimde bir sayfa oluştu üstelik içeriği şablon ile aynı
bu işlem ile aynı tabloların benzerini hatasız oluşturmak daha kolay (artık ne takvim oluşturmaya, nede formül taşımaya gerek yok) şablonda ne yaptıysanız oluşturduğunuz tablolarda aynı olacak (verilerin yeri hep aynı olan dosyalardan veri çekmek daha kolay)
şimdi rapor sayfasında istediğim (1 NO sayfasına göre) açıklamaları ve rakamları yazın.
Tablonun geri kalan kısmını tamamlıyalım.

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
merhaba

üzerinde düzenlemeler yaptığım tablo ek'tedir.iyi çalışmalar diliyorum.

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
yine aynı şey oldu.kusuruma bakmayın.şimdi ekledim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Açıklamanız doğrultusunda birşeyler yapmaya çalıştım.
Gerekli açıklama ekte
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
sayın muygun

eklediğiniz tabloyu iki gündür inceliyorum.ben bir şeyler ekledim.tekrar bakabilirseniz çok sevineceğim.kullanımı konusunda kendime göre ayarlamaya çalıştım.ancak bilgim yetersiz kaldı.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. demetis;
16 Nolu mesaj ekini yeniledim. Eki indirerek deneyin. Ayrıca sayfalardaki açıklamaları dikkate alın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
sayın muygun;

öncelikle sabrınız için teşekkür ediyorum.benim kadar bilgi eksiği birine bu kadar açıklayıcı olduğunuz ve bir şeyleri öğretmeye çalıştığınız için size minnettarım.ellerinize,bilginize sağlık..tablomu gün geçtikçe geliştiriyor ve sayenizde yeni bir şeyler öğrenmiş oluyorum..iyi çalışmalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
İsteğinize istinaden 16 nolu mesaj ekini yeniledim. Dosyayı indirip deneyin.
İyi çalışmalar.