Iki ayri grup arasindaki ortak sayi adetlerini nasil bulabilirim!

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Arkadaslar elimde iki ayri grup bulunmakta ve bunlarin icerisinde de alt alta dizilmis olan farkli sayi gruplari yer almakta. Amacim 1. gruptaki sayi gruplarinin her biri ile 2. gruptaki sayi gruplarinin her biri arasinda ortak olan sayi adetlerini bulup bunlari yan yana yazabilmek.

Ekteki dosya daha aciklayici olacaktir, simdiden ilgisi ve emegi gececek olan arkadaslara sonsuz tesekkurler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
------------------------------------------------------------------------

Merhaba eklediğğim örnekte f sütununa dikkat ediniz.Sizin işinize yarayabilir.

------------------------------------------------------------------------

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Buda kısa bir çözümdür.

R2 hücresinede

Kod:
=ENÇOK_OLAN(EĞER(EYOKSA(KAÇINCI($B$2:$N$2;$Q$2:Q2;0));$B$2:$N$2))
yazıp direk ENTER tuşuna basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formülü girip sağa doğru çekiniz.

Excel formül başına ve sonuna otomatik olarak { } ayıraçlarını ekleyecektir.

EHATALIYSA formülünüde eklenerek #YOK hataları iptal edilmiştir.

Diğer grupları siz aynı mantıkla yaparsınız.
Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Arkadaslar daha once sormustum fakat tam olarak istedigim cevabi alamadim, sorum gozden kacmasin diye ve ilave bir sorum daha oldugu icin yeniden baslik actim, dilerim bir sakincasi yoktur.

1. sorum: Anlayabildigim kadariyla, sabit bir hucre araligindaki sayilari, alt alta dizilmis olan farkli hucre araliklarindaki sayilarla kiyaslayip, herbiri ile "kac adet" ortak sayiya sahip oldugunu yanyana ve tek tek hucre icerisinde (extra baska hucrelerde sonuclar elde etmeden) dizmek mumkun degil. Dogru mu soyluyorum ya da bunu tek formulle yapabilmek mumkun mu?

Kiyaslayacagim sabit hucre araligi sayisi birden fazla olacagi icin mumkun oldugunca ortak sayi adetlerini yan yana ve birer hucre halinda dizmek istiyorum, aksi durumda tek tek formul girmek zorunda kalacam ki ne zamana yetisiririm allah bilir.

2. sorum: bir "sutunda" alt alta veriler yer almakta, ben bunlarla ilgili verileri mesela her birine +1 ekleyerek herhangi bir "satira" yan yana cekmek istiyorum, sutunun baslangic hucresi A1, satirin baslangic hucresi B1 olsun, B1 hucresine A1+1, C1 hucresine A2+1, D1 hucresine A3+1,,,,,,, seklinde formulu cekmem gerekiyor. Bunu B1 hucresine tek bir formul girip yatay bir sekilde formulu cekerek yani kaydirarak nasil yapabilirim?

Daha anlasilir olmasi amaciyla iki sorumun da yer aldigi dosyayi asagida sunuyorum. Yardimci olursaniz inanin ne kadar tesekkur etsem az olacak.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Ali bey ilkin cok tesekur etmek istiyorum, yukarida birkac sorum daha olmustu dilerim ona da bir goz atma firsatiniz olur, ayrica office 2007 ingilizce kullaniyorum, verdiginiz kisa formulu ingilizceye cevirerek kullandim ancak bir turlu olmadi, ornek bir dosya ile bunu paylasabilirseniz cok sevinecegim, saygilar,

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Ali bey ilkin cok tesekur etmek istiyorum, yukarida birkac sorum daha olmustu dilerim ona da bir goz atma firsatiniz olur, ayrica office 2007 ingilizce kullaniyorum, verdiginiz kisa formulu ingilizceye cevirerek kullandim ancak bir turlu olmadi, ornek bir dosya ile bunu paylasabilirseniz cok sevinecegim, saygilar,

Dosyayı açtığınız zaman zaten sisteminizde yüklü olan dile göre açılacaktır.

Yukarıdaki belirtiğim gibi formülü yazdıktan sonra direk ENTER tuşuna basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formülü giriniz.