Iki ayri hucre araliginda kesisen eleman sayisini nasil bulabilirim

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Arakadaslar mesela a1:f1 hucre araligi ile g1:k1 hucre araliginin sahip olduklari ortak eleman sayisini tek forumulle nasil bulabilirim. Bir baska deyisle oyle bir formul olacak ki iki ayri kumenin kesisen eleman sayisini bize verecek, bu soruma bir turlu cevap bulamadim, isin puf noktasi ise bunun tek formulle yapilip yapilamayacagi. saygilar.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Kod:
=11-TOPLA.ÇARPIM(1/EĞERSAY(A1:K1;A1:K1))
şeklinde dener misiniz ?

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Office 2007 ingilizce kullanmaktayim, vermis oldugunuz formulu ingilizceye cevirdim, ancak olmadi. Zahmet olmazsa bir ornekte yapilmis halini bana gonderebilirmisiniz, dosyayi acinca otomatik olarak formuller degisecektir. Tesekkur ederim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Arakadaslar mesela a1:f1 hucre araligi ile g1:k1 hucre araliginin sahip olduklari ortak eleman sayisini tek forumulle nasil bulabilirim. Bir baska deyisle oyle bir formul olacak ki iki ayri kumenin kesisen eleman sayisini bize verecek, bu soruma bir turlu cevap bulamadim, isin puf noktasi ise bunun tek formulle yapilip yapilamayacagi. saygilar.
=COUNTA(A1:K1)-SUMPRODUCT(IF(A1:K1="";"";1/COUNTIF(A1:K1;A1:K1)))

formülünü, formül çubuğunda iken CTRL+Shift tuşlarını basılı tutarken ENTER ile girin. Formül:

{=COUNTA(A1:K1)-SUMPRODUCT(IF(A1:K1="";"";1/COUNTIF(A1:K1;A1:K1)))}

şeklini alacaktır.

Örnek dosye ektedir.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Tek kelimeyle harikasiniz yalniz ikinci hucre araligi diyelim ki ayni satirda degil, bir alt satirda o zaman ne yapacagiz, vermis oldugunuz formullerde iki hucre araligi tek hucre araligiymis gibi birlestirilerek ele alinmis :(

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Tek kelimeyle harikasiniz yalniz ikinci hucre araligi diyelim ki ayni satirda degil, bir alt satirda o zaman ne yapacagiz, vermis oldugunuz formullerde iki hucre araligi tek hucre araligiymis gibi birlestirilerek ele alinmis :(
Hangisinden söz ediyorsunuz?

.

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Tekrar yazayim; sanirim cok sansizim, "a1:f1" hucre araligi ile "g2:k2" hucre araliginin sahip olduklari ortak eleman sayisini tek forumulle nasil bulabilirim. isin iki tane puf noktasi olmali, birincisi bu hucre araliklari ayni satirda yer almamakta (ilk verdigim ornekte hucre araliklarini dikkat etmeden ayni satirda vermisim bu yuzden cevaplar da ona bagli olmus), ikincisi ise ortak eleman sayisinin tek formulle bulunmasi. kiyaslayacagim hucre araliklari cok sayida olup farkli satirlarda yer almakta. dilerim bu sefer bir cozumu bulunur. office 2007 ing kullanmaktayim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
=COUNTA(A1:K2)-SUMPRODUCT(IF(A1:K2="";"";1/COUNTIF(A1:K2;A1:K2)))

formülünü, formül çubuğunda iken CTRL+Shift tuşlarını basılı tutarken ENTER ile girin. Formül:

{=COUNTA(A1:K2)-SUMPRODUCT(IF(A1:K2="";"";1/COUNTIF(A1:K2;A1:K2)))}

şeklinde deneyin.

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Yurtttas uzman sorunumun cevabini bulabilmek icin biraz yalin anlatiyorum ama sanirim hata yapiyorum, soyle soyliyim bu verdigim hucre araliklarinin altinda yuzlerce adet daha farkli hucre araliklarinin bulundugunu dusunun, son bir cirpinis olarak asil yapmak istedigim dosyayi ekte sunuyorum.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Yurtttas uzman sorunumun cevabini bulabilmek icin biraz yalin anlatiyorum ama sanirim hata yapiyorum, soyle soyliyim bu verdigim hucre araliklarinin altinda yuzlerce adet daha farkli hucre araliklarinin bulundugunu dusunun, son bir cirpinis olarak asil yapmak istedigim dosyayi ekte sunuyorum.
Bütün bir dosyayı bize yaptırmayı düşünmüyorsunuz herhalde?

Yukarıda verdiğim formülden mantığı kavramı olmalısınız.

Aynı mantıkla, aralıkları kendiniz ayarlayarak yapabilirsiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
formullerdeki amacimiz zaten uzun surecek isleri kisa yolla cozmek degil mi neyse yine de sagolun