İki Değişkene Bağlı Değer

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba;
örnek dosyamda c kolonundaki değerler b ve a kolonuna bağlıdır. g kolonuna a ve b kolonundaki değerlere göre c değerini yazdırmak istiyorum. satır sayıları ve tüm değerler her örneğimde değişecektir. yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
sizin yaptığınız şekilde mi olacak yoksa g sutununa başka bir bilgi mi gelecek sizin yazdığınız şekilde olacak ise
Kod:
=A1&" "&B1&" "&"DEĞERİ OLAN"&" "&C1
bu formülü
yada
Kod:
=BİRLEŞTİR(A1;" ";B1;" ";"DEĞERİ OLAN";C1)
bu formülü yazınız.
yok eğer ki sadece rakamları almak ise maksadınız
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A:A="[COLOR="Red"]ali[/COLOR]")*(B:B="[COLOR="red"]Pazar[/COLOR]")*(C:C))
bu formülü yazınız.
kırmızı yerleri kendinize göre uyarlayınız

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
aslında tam anlatamadım istediğimi
a,b,c kolonları örneğimde veri kısmı olsun ve sayısı içeriği her örneğimde değişecek.
ben g1 e ali h1 e pazar yazdığımda ı1 e 10 yazsın. yani g ve h kolonlarına gireceğim verilere göre ı kolonundaki değeri a,b,c kolonlarındaki verilerden alsın

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
çok kısıtlı bilgi veriyorsunuz gibi geldi bana umarım bu sefer anlamışımdır. şimdi
g1 hücresine ali h1 hücresine pazar yazdığında ı1 hücresine 10 yazmasını istiyorsanız
Kod:
=EĞER(YADA(A:A=G1;B:B=H1);C:C;"")
bunu
yok eğer ki alttada bu kritere uyan var ise onuda üzerine toplasın istiyorsanız
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A:A=G1)*(B:B=H1)*(C:C))
bu formülü giriniz.
olmaz ise örnek dosya üzerinde açıklama yapınız

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
tekrar merhaba
ikinci formül oldu ama 1000 tane veri içeren excel dosyasında, tüm verilerin hesaplanması çok uzun sürüyor. 1. formüle baktığımda ise bazen işe yarıyor. yani 20 veri için denediğimde 5-6 tanesinde ancak işe yarıyor ama 1. formülün işlem süresi çok çok daha az. acaba birinci formülü kullanırkenmi yanlışlık yapıyorum?

İ

İhsan Tank

Misafir
tekrar merhaba
ikinci formül oldu ama 1000 tane veri içeren excel dosyasında, tüm verilerin hesaplanması çok uzun sürüyor. 1. formüle baktığımda ise bazen işe yarıyor. yani 20 veri için denediğimde 5-6 tanesinde ancak işe yarıyor ama 1. formülün işlem süresi çok çok daha az. acaba birinci formülü kullanırkenmi yanlışlık yapıyorum?
örnek dosya eklerseniz dosyanız'a uygun olan formül'ü vereyim. hangisi daha hızlı olursa onu kullanırsınız.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
dosyayı ekledim
af2 de bana verdiğiniz 2. formülü uyguladım zaten af2 ye bakarsanız nasıl bir formül istemiştim az çok fikriniz oluşur. af2 den af100 e çektiğiniz zaman hücreyi hesap süresi olarak uzun sürdüğünü göreceksinizki ben af2 den af5000 e kadar hücreyi çekiyorum o kadar fazla data var. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Kullandığınız formülde aralığı daraltırsanız daha hızlı çalışacaktır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((CA2:CA20000=AA2)*(CB2:CB20000=AB2)*(CN2:CN20000))

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
teşekkürler işlem çok hızlandı fakat bu hücreleri aşağıya doğru çektiğimde yani af2 hücresini,
=TOPLA.ÇARPIM((CA2:CA20000=AA2)*(CB2:CB20000=AB2)*(CN2:CN20000)) bu formüldeki tüm sayılar 1'er artıyor. sadece aa2, ab2 nin 1'er artması ve diğer sayıların artmaması lazım nasıl yaparım acaba?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki şekilde dolar ($) işareti kullanmanız gerekir.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((CA$2:CA$20000=AA2)*(CB$2:CB$20000=AB2)*(CN$2:CN$20000))

İ

İhsan Tank

Misafir
teşekkürler işlem çok hızlandı fakat bu hücreleri aşağıya doğru çektiğimde yani af2 hücresini,
=TOPLA.ÇARPIM((CA2:CA20000=AA2)*(CB2:CB20000=AB2)*(CN2:CN20000)) bu formüldeki tüm sayılar 1'er artıyor. sadece aa2, ab2 nin 1'er artması ve diğer sayıların artmaması lazım nasıl yaparım acaba?
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($CA$2:$CA$20000=AA2)*($CB$2:$CB$20000=AB2)*($CN$2:$CN$20000))
sabitleme işlemi ile yapabilirsiniz sabitleme işlemi $ ( dolar ) işareti neyin önünde ise onu sabitler

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
formül hakkında yardımlarınızı bekliyorum...

ben cari takibi ile ilgili bir rapor hazırlamak istiyorum..
excell de bişeyler yapmaya çalıştım ama formüllerini yapamadımm.
ilgili ayları üstte belirtmiş olduğum yerlerde toplanması gerekli yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
listedeki vadesi eylül olan satışların üst kısımda yer alan eylül satırının altında toplanmasını istiyorum.. bunu yapmaya çalışıyorum...

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ihsan tank arkadaşım benim excell dosyasına bakma şansın oldu mu? Formül ile ilgili...