iki değişkeni kontrol edip veri getirmek

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Merhaba arkadaşlar,

Farklı para birimlerinden ve farklı gün aralıklarından oluşan ve her gün için faklı faiz oranları olan bir tablom var. Ben başka bir tabloda da yine farklı para birimleri ve farklı günlerden oluşan tutarlarımı tutuyorum. Amacım parabirimini ve günü kontrol edip oranı getirmek.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba arkadaşlar,

Farklı para birimlerinden ve farklı gün aralıklarından oluşan ve her gün için faklı faiz oranları olan bir tablom var. Ben başka bir tabloda da yine farklı para birimleri ve farklı günlerden oluşan tutarlarımı tutuyorum. Amacım parabirimini ve günü kontrol edip oranı getirmek.
merhaba
vade olarak B1 hücresini
birim olarak A6 hücresini seçtim diz değiştirirsiniz
Kod:
türkçe
=İNDİS($M$3:$O$17;KAÇINCI(B$1;$L$3:$L$17;0);KAÇINCI($A$6;$M$1:$O$1;0))
ingilizce
=INDEX($M$3:$O$17;MATCH(B$1;$L$3:$L$17;0);MATCH($A$6;$M$1:$O$1;0))
olarak deneyiniz

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Merhaba arkadaşlar,

Ekdeki dosyamda da göreceğiniz üzere oran tablosuna baktırarak iki değiken kontrolünü yapıp ihtiyaç duyduğum bilgiyi getirmek istiyorum. Değişkenlerden biri gün diğeri ise döviz. İlgili gün sayısını ve para birimini kontrol edip tablodan oranı getirmek istiyorum anlayacağınız. Fakat iki gün arasında saçmalıyor. Gelmesi gereken oranı ben tabloda kırmızı olarak gösterdim. Rica etsem yardımcı olabiliri misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
A. B.
Gün Oran
30 0,10
60. 0,20. Match(35;a2:a3;2) = 0,10 sonucunu alıyorum ama benim amacım 31 ile 60 gün aralığında 0,20 oranını getirmek ama beceremedim, nasıl yapabileceğim noktasında yardımcı olabilir mısınız lütfen?