iki dosyadaki aynı isimler bulunup değerler farklı hücrelere yazılacak

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sayın hocalarım başlıkta belki derdimi tam anlatamadım ama sorunum şu elimde iki tane exel dosyası var bunlardan birisi 7.SINIF SBS PUAN isimli dosya 2. si ise
7, sınıf puan exel dosyası bu dosyala içinde 7.SINIF SBS PUAN isimli exel dosyasındaki bir hücreye 7, sınıf puan exel dosyasındaki verileri aktarma ama bunların içinde isimler var isimlerin karşısına atmasını istirorum. yardımlarınız bekliyorum.

yani hocalarım
dersanemizde diyelim burak özdemir isimli çocuk var bu 1. dosyada isminin yanında puanı var ama ikinci dosyada ismi olabilirde olmayabilirde varsa bu isminin yanındaki puanı 1 listeye hemen yan hücreye eklemek istiyorum eğer yapılabiliyosa ikinci hücreden tamamen silmek ve yine yapılabiliyorsa en son olarak 1 dosyada olmayanları ikinci dosyada en alt hücrelere eklemek

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
bunların yapılabileceği bir kod yada bir formul varmıdır arkadaşlar.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sn abazya söylediğiniz yere daha öncede bakmıştım ama istediğim gibi olmuyor yapabilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyoruz. Yada yol göstermenizi.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
SN Excel hocaları soruma cvp alamadım ve araştırmaya devam ediyorum ama sanırım soru ya zor yada excelde böyle birşey yapılmıyor.Bunun yapılıp yapılamayacağı ile ilgili beni aydınlatırsanız bende aramayı bırakıcağım sağolun teşekkürler.