iki farklı sayfada iki farklı tabloyu eşitleme

Katılım
15 Kasım 2019
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba;
iki ayrı excel sayfam var her sayfada binlerce kayıt var:

1 sayfada
A:SIRA -B:TC NO - C:AD SOYAD - D:TARİH - E:ID NO - F:TARİH 2 -

2 sayfada
A:SIRA -B:TC NO - C:AD SOYAD - D:TARİH - E:ID NO - F:TARİH 2 -

alanları mevcut

İSTEK : sayfa 1 ve sayfa 2 deki tüm alanlar da kayıtlar var. Sadece 2 sayfada TARİH 2 alanı boş
TARİH 2 alanına sayfa birdeki TARİH 2 alanını getirmek istiyorum. Ancak bur da bir şart var.

ŞART : Her iki sayfadaki TC NO aynı olacak ve her iki sayfadaki TARİH aynı olacak, TC NO ve TARİH alanları eşitse sayfa 2 deki TARİH 2 alanına sayfa 1 deki TARİH 2 alanını getirecek.
Yani her iki sayfada 2 tablo eşit olması lazım.

sayfa 1 TC NO = sayfa 2 TC NO ve aynı satırda sayfa 1 TARİH = sayfa 2 TARİH ise Sayfa 1 TARİH 2 yi Sayfa 2 TARİH 2 ye yaz.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Katılım
1 Kasım 2018
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
vba excell
Merhaba;
iki ayrı excel sayfam var her sayfada binlerce kayıt var:

1 sayfada
A:SIRA -B:TC NO - C:AD SOYAD - D:TARİH - E:ID NO - F:TARİH 2 -

2 sayfada
A:SIRA -B:TC NO - C:AD SOYAD - D:TARİH - E:ID NO - F:TARİH 2 -

alanları mevcut

İSTEK : sayfa 1 ve sayfa 2 deki tüm alanlar da kayıtlar var. Sadece 2 sayfada TARİH 2 alanı boş
TARİH 2 alanına sayfa birdeki TARİH 2 alanını getirmek istiyorum. Ancak bur da bir şart var.

ŞART : Her iki sayfadaki TC NO aynı olacak ve her iki sayfadaki TARİH aynı olacak, TC NO ve TARİH alanları eşitse sayfa 2 deki TARİH 2 alanına sayfa 1 deki TARİH 2 alanını getirecek.
Yani her iki sayfada 2 tablo eşit olması lazım.

sayfa 1 TC NO = sayfa 2 TC NO ve aynı satırda sayfa 1 TARİH = sayfa 2 TARİH ise Sayfa 1 TARİH 2 yi Sayfa 2 TARİH 2 ye yaz.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
pc acik olmadigi icin manuel yazacagim calistiramazsaniz yardimci olurum :D

sub a()

for i =2 to sayfa1.cells(70000,1).end(xlup).row
if sayfa1.cells(i,2)=sayfa2.cells(i,2) then
sayfa2.cells(i,4)=sayfa1.cells(i,4)
endif

next
end sub
 
Katılım
1 Kasım 2018
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
vba excell

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,421
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Alternatif;

Verilerinizin 2. satırdan başladığı varsayılmıştır.

F2 hücresine uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$A$1:$F$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;(Sayfa1!$B$1:$B$1000=B2)*(Sayfa1!$D$1:$D$1000=D2);0));6)
 
Katılım
15 Kasım 2019
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
2016
Alternatif;

Verilerinizin 2. satırdan başladığı varsayılmıştır.

F2 hücresine uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$A$1:$F$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;(Sayfa1!$B$1:$B$1000=B2)*(Sayfa1!$D$1:$D$1000=D2);0));6)


Alternatif;

Verilerinizin 2. satırdan başladığı varsayılmıştır.

F2 hücresine uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$A$1:$F$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;(Sayfa1!$B$1:$B$1000=B2)*(Sayfa1!$D$1:$D$1000=D2);0));6)


Merhaba;
öncelikle destek için teşekkür ederim.

örnek dosya aşağıdadır.

https://drive.google.com/file/d/1koUA1DDd_Zvemm_9DgEXb6qpuvGH9fAA/view?usp=sharing

sizden ricam linkteki örnek üzerinde çalışma yapabilirmisiniz.
çok teşekkür ederim.
 
Katılım
15 Kasım 2019
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
2016
pc acik olmadigi icin manuel yazacagim calistiramazsaniz yardimci olurum :D

sub a()

for i =2 to sayfa1.cells(70000,1).end(xlup).row
if sayfa1.cells(i,2)=sayfa2.cells(i,2) then
sayfa2.cells(i,4)=sayfa1.cells(i,4)
endif

next
end sub
Merhaba;
öncelikle destek için teşekkür ederim.

örnek dosya aşağıdadır.

https://drive.google.com/file/d/1koUA1DDd_Zvemm_9DgEXb6qpuvGH9fAA/view?usp=sharing

sizden ricam linkteki örnek üzerinde çalışma yapabilirmisiniz.
çok teşekkür ederim.
 
Katılım
15 Kasım 2019
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
2016
Alternatif;

Verilerinizin 2. satırdan başladığı varsayılmıştır.

F2 hücresine uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$A$1:$F$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;(Sayfa1!$B$1:$B$1000=B2)*(Sayfa1!$D$1:$D$1000=D2);0));6)

Merhaba;
öncelikle destek için teşekkür ederim.

örnek dosya aşağıdadır.

https://drive.google.com/file/d/1koUA1DDd_Zvemm_9DgEXb6qpuvGH9fAA/view?usp=sharing

sizden ricam linkteki örnek üzerinde çalışma yapabilirmisiniz.
çok teşekkür ederim.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,421
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
#6 nolu mesajımda ki önerdiğim formülü denediniz mi?

Son eklediğiniz dosyaya göre aşağıdaki formülleri deneyiniz.

I4 hücresine;
Kod:
=İNDİS($B$10:$I$13;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;($C$10:$C$13=$C4)*(--$G$10:$G$13=$G4);0));6)
J4 hücresine;
Kod:
=İNDİS($B$10:$I$13;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;($C$10:$C$13=$C4)*(--$G$10:$G$13=$G4);0));7)
K4 hücresine;
Kod:
=İNDİS($B$10:$I$13;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;($C$10:$C$13=$C4)*(--$G$10:$G$13=$G4);0));8)
 
Katılım
15 Kasım 2019
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
2016
#6 nolu mesajımda ki önerdiğim formülü denediniz mi?

Son eklediğiniz dosyaya göre aşağıdaki formülleri deneyiniz.

I4 hücresine;
Kod:
=İNDİS($B$10:$I$13;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;($C$10:$C$13=$C4)*(--$G$10:$G$13=$G4);0));6)
J4 hücresine;
Kod:
=İNDİS($B$10:$I$13;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;($C$10:$C$13=$C4)*(--$G$10:$G$13=$G4);0));7)
K4 hücresine;
Kod:
=İNDİS($B$10:$I$13;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;($C$10:$C$13=$C4)*(--$G$10:$G$13=$G4);0));8)
Merhaba formülleri denedim.
Ancak eşitleme yapmadı.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,421
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ben örnek dosyanızda sonuç alarak formülleri size önermiştim.
 

Ziynettin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Nisan 2008
Mesajlar
1,104
Excel Vers. ve Dili
office2010
Korhan Bey,

Aynı kriterden 1'den fazla olduğunda 2. 3. vs sırasına göre veri getirmek diye anladım. Durum ve ID' lere ilk bulduğu değeri getiriyor.

Makro ile yapılan çalışma.

Dosya İNDİR
 

Ekli dosyalar

Katılım
15 Kasım 2019
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
2016
Çok teşekkür ederim. emeğinize sağlık.
Korhan bey merhaba;
tekrardan çalışma için teşekkür ederim. Ancak küçük bir sorun var; dikkatimi çektiği kadarıyla verilede satır bazlı kayma oluyor.
sizden ricam bir email adresi verirseniz size dosyanın aslını atayım. üzerinde bakabilirmisiniz.
saygılarımla
 
Üst