İki Farklı Sayfadan veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba umarım açıklayabilirim derdimi..

Oncelikle yapmak istediğim 1 ci sayfa ana takip sayfası diğer sayfa veri giriş sayfası olucak..Sayfa 1 ile Sayfa 2 arasında köprü yaptım tıklayınca S2 açılıyor..Sıkıntım burada başlıyor..Amacım Stok takibi yapmak ve verileri excel de saklamak..
1) S1 deki F3 ve G3 sütunları S2 deki F3 ve G3 sütunlarından verileri otomatik alsın toplam olarak S1 deki F3 ve G3 e yazsın istiyorum..
2)S1 de E3 ve F3 sütunlarının sonucu da G3 e aktarılsın ama aktarılırken S2 deki baglantı işlemiyle gelecek rakamlar uyumlu olmalı..

Teşekkür ederim şimdiden inşallah bir çözümü vardır

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
kitabın üzerinde örnek ile açıklarmısınız ben hiç bir şey anlamadım

Excel Vers. ve Dili
2010
detaylı acıklama asagıdakı ekte mevcut umarım anlaşılabilir olmustur..İlk gonderdıgımı dıkkate almayın ufak bır degısıklık yaptım..

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
stok adlarına stok kodlarını nereden bulacağız bu verileri neye göre toplayacağız.
siz sorunuzu kendinizin anlayacağı şekilde sormuşsunuz hiç bilmeyen birine anlatıyormuş gibi kısa ve net olarak açıklayın lütfen

Excel Vers. ve Dili
2010
sadece ihtiyacım olan kısmı yukarda ikinci ekte açıkladıgım kadar.. geri kalan verileri ben elle giricem teşekkür ederim..

İ

İhsan Tank

Misafir
sanırım anlatamadım. sorunuzda hangi kriterlere göre toplam alınacak onu söyleseniz de ona göre yapsak siz bu toplamları nereden buldunuz yani_?

Excel Vers. ve Dili
2010
kırmızı tabloda herhangi bir toplam yok..Tamamen örnek olsun diye yazdım..
İkinci tabloya veri giricem ana tablodan da verilere bakıcam..Kriter olarak toplam icin 1 ci satıra işlem yaptım dıelım ıkıncı tabloda.. oradaki işlem miktarı ikinci giriş yapıldıgında ikinci işlemin miktarını toplayıp ana tabloya aktarmasını ve butun sutun boyunca devam etmesini istiyorum..

Ana tabloda 1550 küsür sayı stok rulo adedının 1 rulo ölcüleriyle carpımıdır..

yani 17x(1.52x60) kırmızı olan kısım ikinci tabloda mevcut..Bu 17 de benim stok sayımı vericek.17 sayısı ikinci tablodan gelicek..ikinci tabloyada ilk satır stok devir girişi olucak..

Excel Vers. ve Dili
2010
hala yardımcı olabilirim diyen varsa bişiler buldum consolide tablo olusturmayla ilgili sanıyorum istedğim..
hattta şurda şekilde çiziyim..
Sayfa 2(yukardaki ekli dosyadaki sarı bölge)
3
5
-6
-7
15
----------
10 Toplam (ben bu toplamı alt alta koyup en son toplam alarak değilde satır satır tek tek toplayabılen ve bunu ana tabloya taşıyabilen bir yol istiyorum)..