İki farklı son hücredeki ismi farklı kritere göre aynı hücreye almak

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar merhaba. Değerli üstadlarımın yardımlarıyla bir dosya hazırlıyorum. Bu dosyamda 4. sınıflar ile 2 ve 3. sınıfların excele aktarılan not fişlerini değişik amaçla aynı sayfaya alıp işlem yaptırıyorum. Şimdi; BRANŞ sayfasına 4. sınıfların notlarını alınca öğretmen adı G sütununun en sonunda geliyor ve ben onu F11 hücresine:

=EĞER(D15="";"";İNDİS(G:G;ARA(2;1/(G:G<>"");SATIR(G:G)))) formülüyle alıyorum.
Ancak ile 2 ve 3. sınıfların notlarını aldığımda öğretmen ismi D sütununun sonunda çıkıyor.
Şimdi 4. sınıfların notlarında G sütunu veri içermiyor. Bu formülü G sütunu boş ise D sütununun son hücresine;
değilse G sütununun son hücresine göre çalışacak şekilde nasıl düzenleyebilirim. Teşekkürler.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sayın @vurkan, formülünüz "hatalı" sanırım.
Eğer doğru sonuç veriyorsa;
aşağıdaki gibi deneyin.
=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(D15="";"";İNDİS(G:G;ARA(2;1/(G:G<>"");SATIR(G:G)))));EĞER(D15="";"";İNDİS(D: D;ARA(2;1/(D: D<>"");SATIR(D: D)))));EĞER(D15="";"";İNDİS(G:G;ARA(2;1/(G:G<>"");SATIR(G:G))))

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Sayın turist. Eklediğim dosyaları incelediyseniz; F13 hücresine ENGLISH 4 yazıp 4. sınıf notlarını alınca öğretmen ismi G316 ,
ENGLISH 3 yazıp notları aldığımızda öğretmen ismi D267 hücresinde oluşuyor. Ve ben bu isimleri F11 hücresine gelmesini istiyorum.
Yani 4. sınıf öğretmenleri notlarını hallederken isimleri G sütununun son satırından, diğer öğretmenler işlerini hallederken D sütununun son satırından isimleri gelsin istiyorum.

=EĞER(D15="";"";İNDİS(G:G;ARA(2;1/(G:G<>"");SATIR(G:G)))) formülü 4. sınıflar için çalışıyor. Ben buna diğer sınıflar için ilave yapmak istiyorum.
Sizin önerdiğiniz şekilde ENGLISH 3 için; #YOK, ENGLISH 4 için #DEĞER! hatası verdi. Saygılar.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sayın @vurkan ,
Formülünüz:
Kod:
=EĞER(D15="";"";EĞER(İNDİS(D:D;ARA(2;1/(C:C);SATIR(D:D))+1)=0;İNDİS(G:G;ARA(2;1/(C:C);SATIR(G:G))+1);İNDİS(D:D;ARA(2;1/(C:C);SATIR(D:D))+1)))

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Sayın turist bu şekliyle önerdiğiniz formül çalışıyor. Teşekkür ederim.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
İyi çalışmalar.