İki Farklı Sütun içeriklerini Eşleştirme...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office2003
Arkadaşlar benim bir çalışma kitabımda A sütunumdaki 2400 adet kod içerisinden C sütunundaki 2000 kodu karşılaştırmak ancak her ikisini de tek satırda ( farklı sütunlarda ) görebilmek istiyorum. Yani şöyleki;

A Sütununda Ürün Kodu var
B Sütununda o ürün kodunun alım miktarı var.
C Sütununda da yine ürün kodu var ( A sütununda da var bu kodlardan )
D Sütununda da yine o ürün kodunun stok miktarı var.

Benim istediğim ise;

A Sütunundaki ürün kodlarını tek tek C sütununda arayarak o kodların C sütununda bulunması halinde hem kodunu hem de Stok miktarını A sütunundaki ilgili kodun karşısındaki sütunlardan birine yazdırmak. Bunu her yerde aradım bulamadım. İnşaallah sizlerin çözeceğinizi ümit ediyorum. Ben pc başındayım ve bekliyorum. Online birileri varsa ve ilgilenirlerse çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Küçük bi örnek dosya ekleyebilirmisiniz..

Düşeyara veya topla.çarpım ile yapılır...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office2003
Vedat Bey öncelikle ilgi ve hızlı dönüşümünüz için çok teşekkür ediyorum. Dosyayı ekledim. Sütunların benim için hiç önemi yok. İstediğiniz şekilde dizilimi düşünebilir hatta farklı çalışma sayfalarında bile dizilim düşünebilirsiniz yeter ki aynı kodları tek satırda toplayabileyim diyorum. Heyecanla cevabınız bekliyorum. Saygılarımla

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
18.06.2019
Selamlar,
Kusura Bakmayın
Sorunuzu biraz daha açabilirmisiniz.?
A sutunudaki kodları stokta aratıp ordaki değerin yanınamı yok başka nasıl bir şey ????

Excel Vers. ve Dili
Office2003
Sayın Vedat Bey,

Rica ederim kusur yok ben anlatamadım. Şimdi benim amacım şu,

A sütunundaki kodlar alış miktarlarımdır ve C sütunundaki kodlar da mevcut stoğumdur. Ben A sütunundaki kodlu ürünlerin mevcut stoklarını görebilmek istiyorum.

Yani A sütunundaki ürünlerin C sütunundaki mevcut stoklarını bularak A sütunundaki aynı satıra getirebilmek istiyorum.

Eğer telefonunuzu verebilir iseniz tel.de daha iyi anlatabilirim sanırım.

Excel Vers. ve Dili
18.06.2019
Selamlar,

A sutununda benim gördüğüm kadarıyla stokların kodları var b de ürün açıklaması c ise miktarlar var
yine e sutunuda aynı kodlar fakat stok mevcudu vardır...

d3 hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A3;E:G;3;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(A3;E:G;3;YANLIŞ))
Girin yada elinizle bir rakam girin ben ona göre formülünü oluşturmaya çalışrıım ....

Excel Vers. ve Dili
Office2003
Çok Çok Teşekkür Ediyorum.

Elinize emeğinize yüreğinize sağlık. Elhamdülillah büyük bir dertten kurtuldum. Vesile olduğunuz için Allah Razı olsun diyor,
Esenlikler içerisinde hayırlı günler diliyorum

Excel Vers. ve Dili
18.06.2019
Selamlar,

Allah Hepimizden Razı Olsun.
İyi çalışmalar dilerim...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
kimse Gökhan Salgın'a güvenmesin

LÜTFEN BU ŞAHSA GÜVENMEYİN
Adı: Gökhan Salgın
Doğum Tarihi: 1980
Doğum Yeri: Aydın
Konsorsiyum Danışmanlık Hizmetlerinin genel müdürü tarafından dolandırıldık. Başka alacaklılarının da olduğunu bildiğimizden, bu kişilere ulaşmak istiyoruz. Bu şahsın çalıştığı yeri veya yaşadığı yeri bilenler var ise, en kısa sürede bize ulaşmaları rica olunur.
Ben bir tercüme bürosu işletiyorum. Gökhan Salgı geçen yıl Ekim sonunda, Konya’da yapılacak bir fuara ait çevirileri yapmamızı istedi. Kendisi bizimle ilk defa çalışacağı için, kendisinden sadece çevirmenlere ödenilecek ücret ve vergiler talep edildi. İşi acil olduğu için gece yarılarına kadar çalıştık.
Fuara 2 tercüman istemişti ama son gün kendisini aradığımda bu tercümanlara Almanya'dan gelenler
kendi tercümanlarını getirdiği için artik ihtiyacı olmadığını söyledi.
Son dakika iptal edilen tercümanların parasını biz müşterilerden alıyoruz ama bu konuda Gökhan Bey ile ilk defa çalıştığımız için, hoşgörü gösterdik.
Gökhan Bey’in işini bitirdikten 1 hafta kadar kendilerine fatura bilgilerini almak için ulaşamadım.
Sonra ulaştık, fatura bilgilerini alıp fatura gönderdik.

Ödemeyi istediğimde battığını söyledi ve benden ona süre vermemi istedi. Ne zaman ödeyebileceğini sorduğumda, Şubat ortasında bir yerden para bekliyorum dedi. Battığı için onu ve ailesini rahatsız etmek istemedim. Ödemeyi bana taksitle ödeyebileceğini söyledim. Şubatın ikinci haftası geldiğindeyse, Gökhan Beyden para gelmedi. Hatırlatmak için e-mail yazdım. Cevap olarak, yeni işe girdiğini birinci ay asgari ücret aldığını, ama Nisan başında bana ödeme yapabileceğini söyledi. Nisan başında gene Gökhan Beyden ses çıkmadı. Ben de artık kendisini mahkemeye vereceğimi söyledim. Kendisinden borcuna karşılık 4-5 ayda ödenmek üzere senet göndermesini istemiştim. Tamam, gönderirim demesine rağmen senetleri de göndermedi. Sürekli bana yeni bir tarih verdi ama verilen bu tarihlerde tek kuruş ödeme yapmadı. Şu tarihte inşallah öderim diye sürekli oyaladı beni. Ben de iyi niyetimden bir de kendini ben zor durumda bırakmayayım diye bekledim. Ama gerçekten borcunu isteyen bir kişi, neden senet göndermesin? Sonuçta tüm ödemeyi bir seferde de istemiyorum.
8-9 ay sonra senet göndermeyi kabul etti. Bize gönderdiği senetleri almadık. Normal posta ile gönderdiğini söyledi. Bizi de senetleri alıp almadığımızı söylemekle itham etti. Kendisinden senetleri tekrar iadeli taahhütlü göndermesini istedik ama kendisi senetleri tekrar normal posta ile gönderdiğini söyledi. Bizi gene senetleri alıp, almadığımızı söylemekle itham etti. Biz bu şahsa işi 1 sene önce yaptık. Artık iyi niyet diyemeyeceğim, aptallığımızdan bu şahsa güvendik. Üstelik bu şahsın bize telefonunu ve adresini vermemsine rağmen güvendik. Yazdıklarımın doğruluğunu ispatlamamı isteyen herkese, doğru söylediğimi ispatlamaya hazırım. İnanın alamadığım paradan çok, iyi niyetimin suiistimal edilmesine ve aptal yerine konulmama üzülüyorum.

Şimdi hakkımı yasal yollarla almak için başvuruyorum. Çok rica ediyorum, aranızda Gökhan Beyin yeni adresini ya da çalıştığı yeri bilen varsa, bana yazsın ya da telefon etsin. İş yerini boşalttığını duydum. O nedenle yeni adresi de bana lazım. Ayrıca bu şahsın dolandırıcı olduğuna dair Konya’daki bir yerel gazetenin iletişim bilgilerinizi yazarsanız sevinirim.

Yardımcı olursanız size minnettar olurum.

Saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Kusura bakmayın. Alakasız bir şey gönderdim ama. Ben Ankaradayım. İstanbul'dan bir arkadaş bu e-maili gönderdi ve tanıdığım herkese özelliklede Konyada yaşayanlara bunu iletmemi istedi. Ben de sitenizde bu e-maili gönderdim. Bu şahıs dolandırcıymış. Arkadaşım oldukça güvenilir biri. Lütfen bu şahıstan gelen taleplere karşı dikkat edinç

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...