İki farklı sütunda aynı olanları bulmak

Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRKÇE
A sütununa karışık bir şekilde yazılan seri numaraları eğer C sütununda (tam tersi de olabilir) bulunuyorsa aynı seri numaraları eşleşsin (eski yeri değişsin ve aynı numarayla karşılıklı olarak gelsin) ve sarı renge boyanmasını istiyorum. A ve C sütunlarında eşleşmeyen numaralar varsa fazla olan numaralar kesinlikle sütun değiştirmesin, aynı sütun içerisinde ait oldukları sütunların alt tarafında sıralansınlar (karışık olabilir). bir kaç denemem oldu fakat beceremedim yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
TR
Yapılmış hali dosyanız ektedir.

Yalnız çözüm sayfasındaki A ve B sütunu gizledim, bunlarda formül var silmeyin…

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRKÇE
sağolun fakat;

uğraşınız için teşekkür ederim fakat sorunumu tam olarak anlatamadığımı anlıyorum ve ekte 3.bir sayfa da "olması istenilen" adında bir sayfa daha ekledim belki daha net bir şekilde anlatabilmişimdir.

teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRKÇE
ilginize teşekkürler

yaptığınız çalışma gerçekten çok güzel olmuş. ellerinize sağlık. bu arada araştırırken bir formül buldum örnek olarak;

A1 den A7 ye kadar rakamlarımız var
B1 den B7 ye kadar "A1" ve "A7" deki rakamların arasından atıyorum üç tanesi aynı. bu durum için şunu kullanmışlar.

=COUNTIF($B$1:$B$7;$A1)>0
=COUNTIF($A$1:$A$7;$B1)>0

Bu daha kolay bir şey midir?

Bir sorum daha olacak bu listenin değişmesi durumunda ben yeni rakamları bu yolladığınız yere yapıştırdığımda yine yazdığınız formül işlevini sürdürecek mi?

çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
TR
SAYI Eslesme hk

yaptığınız çalışma gerçekten çok güzel olmuş. ellerinize sağlık. bu arada araştırırken bir formül buldum örnek olarak;

A1 den A7 ye kadar rakamlarımız var
B1 den B7 ye kadar "A1" ve "A7" deki rakamların arasından atıyorum üç tanesi aynı. bu durum için şunu kullanmışlar.

=COUNTIF($B$1:$B$7;$A1)>0
=COUNTIF($A$1:$A$7;$B1)>0

Bu daha kolay bir şey midir?

Bir sorum daha olacak bu listenin değişmesi durumunda ben yeni rakamları bu yolladığınız yere yapıştırdığımda yine yazdığınız formül işlevini sürdürecek mi?

çok teşekkürler.
MERHABA, DAHA EVVEL YOLLADIGIM DOSYADA UFAK BIR HATA VARDI. DUZENLENMIS GUNCEL PROBLEMSIZ CALISANI EKLEDIM.
BURADA problem sayfasinda A1 VE C1 HUCRELERINI SILMEMEK KAYDI ILE DIGER HUCRELERI SILEBILIR, SATIR EKLEYEBILIRSIN/silebilirsiniz. PROGRAM HATA VERMEZ, CALISIR.

Diger sorunuzu tam anlayamadim. örnekle dosya ile yollayin.

Ekli dosyalar