İki Formülü birleştirmede değer hatası

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar Merhaba;
=EĞER(D15="";"";İNDİS(O:O;ARA(2;1/(O:O<>"");SATIR(O:O)))) formülü ile O sütunundaki son veriyi alıyorum.
=EĞER(D15="";"";İNDİS(L:L;ARA(2;1/(L:L<>"");SATIR(L:L)))) formülü ile de L sütunundaki son veriyi alıyorum. Bunu iki formülü birleştirmek için bir şarta bağlayınca hata veriyor. Şöyle ki:
N1 hücresinde =soldan(I13;1) formülüyle 2, 3 veya 4 yazıyor. Yapmak istediğim; Yukarıdaki formülleri birleştirip Eğer N1 =4 ise O sütunundaki son veriyi alsın, değilse L sütunundaki son veriyi alsın. Ben:

=EĞER(D15="";"";EĞER(N1=4;İNDİS(O:O;ARA(2;1/(O:O<>"");SATIR(O:O))));İNDİS(L:L;ARA(2;1/(L:L<>"");SATIR(L:L)))) Şeklinde denediğimde Fazla değişken veya değer hatası alıyorum. Sizden ricam bu iki formülü N1 değerine göre birleştirmeme yardım etmeniz. Teşekkürler.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Kullandığınız =SOLDAN(... formülünün sonucu sayı değil METİN, formülü =0+SOLDAN(.. gibi değişiklik yaparak sayıya dönüştürün
ya da son formüldeki N1=4 yerine N1="4" yazarak deneyin.
Ayrıca formüllerinizde tüm sütunda (O:O, L:L gibi) arama yaptırmak yerine AD TANIMLAMASI kullanarak arama/sayma alanını daraltmanızı öneriyorum.
Böylece formülleriniz hız kazanacaktır.
.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Merhaba Ömer BARAN üstadım ;

=EĞER(D15="";"";EĞER(N1="4";İNDİS(L:L;ARA(2;1/(L:L<>"");SATIR(L:L))));İNDİS(O:O;ARA(2;1/(O:O<>"");SATIR(O:O)))) "Bu işlev için çok fazla bağımsız değişken girdiniz"

N1 hücresindeki formülü =0+SOLDAN(I13;1) yapıp

=EĞER(D15="";"";EĞER(N1=4;İNDİS(L:L;ARA(2;1/(L:L<>"");SATIR(L:L))));İNDİS(O:O;ARA(2;1/(O:O<>"");SATIR(O:O)))) halinde de "Bu işlev için çok fazla bağımsız değişken girdiniz" uyarısı alıyorum. Saygılar.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Örnek belgeden küçük bir parça yükleyin bakayım ama önce ilk indis formülünün sonundaki ) işaretlerinden birini silip en sona ekleyerek deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Merhaba Ömer BARAN üstadım ;
"İlk indis formülünün sonundaki ) işaretlerinden birini silip en sona ekleyerek deneyin." Öneriniz işe yaradı. İlginize çok teşekkür ediyorum

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Kolay gelsin.