iki hücredeki değer birbirinin eşiti olarak görünmüyor

Katılım
4 Ekim 2004
Mesajlar
155
If Mid(Range("M2").Value, 1, 2) = "GR" Then
Dim hucre11 As String
hucre11 = Range("M2")
'Range("M12").Value = Left(hucre11, 2) & "-" & Right(hucre11, Len(hucre11) - 3)
Range("G10").Value = ComboBox8.Value
Range("G10").Select: Selection.NumberFormat = "0"
Range("M2").Select: Selection.NumberFormat = "0"
'Range M2 İLE Range G10 A baktığımda ikisindede GR 60 YAZIYOR AMA EÞİT OLARAK KABUL ETMİYOR NEDEN?
If Range("M2").Value = Range("G10").Value Then TextBox57.Locked = True: ListBox1.Locked = False
If Range("M2").Value <> Range("G10").Value Then MsgBox "Kalite Yanlış Girildi, K.K Kayıtları bu dökümün" & " " & Range("M2").Value & " " & "Olduğunu gösteriyor! İrtibat Kurunuz...!", , "DİKKAT...!": TextBox57.Locked = True: ListBox1.Locked = True: Exit Sub 'Bu mesaj Cıkıyor... bu satır çalışıyor yani
GoTo cikiskontrol
End If
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
'Range M2 İLE Range G10 A baktığımda ikisindede GR 60 YAZIYOR AMA EÞİT OLARAK KABUL ETMİYOR NEDEN?
Demek ki eşit değiller.

Karşılaştırılan değerlerin ne olduğunu görmeden bir şey söylemek zor.

Sorunun olduğu kısmı sıkıştırıp gönderin isterseniz.
 
Katılım
4 Ekim 2004
Mesajlar
155
G10 DEÐERİ metin formatında ; Formum üzerindeki Combobox8.value değeridir
M2 DEÐERİ ise bir ara sizinde uğraştığınız "DIÞ VERİ AL, http://kalite/dökumler" sonucu cıkan tablodaki S.Kalite değeridir.
dosyayı göndersemde bu intranet sizde çalışmayacak hata vercektir.

iki hücreyi de selection.numberformat = "@" makrosu ile metin yaptım.yine eşit görünmüyor.neden?
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Kodun

[vb:1:0a70155fb4]If Range("M2").Value = Range("G10").Value Then TextBox57.Locked = True: ListBox1.Locked = False [/vb:1:0a70155fb4]

Satırını tıklayın. F9 a basın

Daha sonra uygulamayı çalıştırın. Uygulamanın akışı bu satıra geldiğinde otomatik olarak durup bu satırda bekleyecektir.

Þimdi

1. Satırın
[vb:1:0a70155fb4]Range("M2").Value[/vb:1:0a70155fb4]

bölümünü fare ile seçip
2. shift+F9
a basın.

3. Çıkan pencerede Expression ve Value nin altında çıkan değerleri tam olarak (tırnaklar dahil) not alın.

Þimdi yukarıdaki 3 işlemi aynı satırın

[vb:1:0a70155fb4]Range("G10").Value [/vb:1:0a70155fb4]

bölümü için de yapın.

Bulduğunuz değerleri karşılaştırdığınızda, buraya yazmanıza gerek kalmadan sorunu görebilirsiniz gibime geliyor.
 
Katılım
4 Ekim 2004
Mesajlar
155
Range("G10").Value = ComboBox8.Value

satırında eşitliğin Sol tarafı "EMPTY" Sağ tarafı "GR 60" ?????????!!!!
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Range("G10").Value = ComboBox8.Value

satırında eşitliğin Sol tarafı "EMPTY" Sağ tarafı "GR 60" ?????????!!!!
Bu son derece normal. Çünkü henüz o satırda Range("G10").Value'a bir atama yapılmamış. (F8 ile bir satır aşağı inip bahsettiğiniz değerleri shift+f9 ile tekrar kontrol ederseniz eşit olduğunu görürsünüz)

Ayrıca size bahsettiğim yukarıdaki adımları yaptınız mı, sonuçlar ne çıktı?
 
Üst