İki hücreyi Birleştirme???

Excel Vers. ve Dili
2007
Normal fonksiyonlarla iki ayrı hücredeki metni birleştirip tek bir hücreye yazmak istiyorum. Bunu yapabiliyorum fakat bu birleştirme işlemini belirttiğim başka bir hücrede yapsın istiyorum. Yani

A1 hücresinde: Ahmet
B1 hücresinde: Biroğlu

yazıları bulunmaktadır.

Ben C1'in içerisine nasıl birşey yazmalıyım ki eğer bu hücrede (yani yine C1'in kendisinde) "Evet" yazıyorsa A1 ve B1 dekileri alıp D1'e birleştirsin.

Yani C1 de "Evet" yazıyorsa A1 ve B1 hücrelerini birleştirip D1'e yazsın.

(Dikkat: D1 boş hücre olmalı içerisine formül girilmeden yani D1'i ellemeden yapmalıyım) Mümkün müdür? Şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Sayın savsava , c1 hücresinde "evet" yazıyorsa ve d1 hücresinde formül olmadan , kanımca d1 hücresinde birleştirme yapacak bi fonksiyon olamaz.

ama d1 hücresine formül yazılabilirse şöyle olabilir;

=EĞER(C1="Evet";BİRLEŞTİR(A1;" ";B1);"")

c1 de Evet yazmıyorsa d1 boş görünür.

Excel Vers. ve Dili
2007
Üstad vallaha tam da aradığım bu. Öncelikle çok çok teşekkürler. Yalnız makro ve kodlar ile yapmışsınız incelediğim kadarıyla. Ve ben örnek olsun diye A1 felan demiştim. Şimdi istediğim yere uygulamak için bu kodun neresiyle oynayacağım. İngilizcem de var, kodu az çok inceledim hafiften çaktım ama yeterli değil. Aslında benim bunu şu şekilde kullanmam gerekiyor: (ekteki dosyada sayfa 2 de kullanacağım)

Şimdi öğrencilerin ders ataması şeklinde beşli bir tablom var. Şimdi o fonksiyonel yazdığınız butonu her satırda kullanmayı planlıyorum. Öğrencinin ismini ve dersini, bu butona bastığım zaman yanındaki "öğretmen adı" , "ders" ve "tarih" bilgilerinin kesiştiği yere yazmasını istiyorum.

Örneğin:
I2 hücresinin içi "evet" ise A2'yi ve B2'yi alsın, E2, F2 ve G2'de belirtilen değerlerin kesiştiği (ki bu da tabloya göre M6 oluyor) yere birleştirip yazsın. Yani yazdıracağı hedef hücreyi K1 gibi sabit bir şekilde değilde E F ve G sütunlarındaki değerlerden bakıp bulup oraya yazmasını istiyorum.

Bu kesişen yerleri =İNDİS fonksiyonu ile hücre içerisinde yapabiliyorum fakat düğmenin makro kodlarında bunu nasıl sağlayabilirim.

Örnek dosya ektedir. Umarım anlatabilmişimdir. Formülünüzde sadece yazdıracağı hedef hücreyi kendisi otomatik bulsun istiyorum tek değişilik bu olacak. Yapabilirseniz eğer çok güzel olur. Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar