iki koşula göre sayma (renk)

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.08.2019
merhabalar.
bir konuda yardıma ihtiyacım var, forumda çok aradım ama istediğimi bulamadım.
yardımcı olursanız sevinirim.

sütunda bulunan metinleri yazı tipi rengine göre saydırmak istiyorum ama aynı zamanda yanında bulunan sütunda da bir koşulu yerine getirsin. vseçsay ve çokeğersay formülleri üzerinde biraz çalıştım ama başaramadım. bu fonksiyonlarla birlikte forumda bulduğum renkkodu ve renksaya formüllerini birleştirmeye çalıştım yine olmadı. tabloya ek bir sütun açmadan bunu yapabilir miyiz? yardımlarınız bekliyorum. örnek dosya ektedir.

Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
02.08.2019
evet o dosyayı incelemiştim ama benim istediğim sadece bir sütundaki renkli hücreleri saydırmak değil aynı zamanda yanındaki sütunda bir koşulu gerçekleştiren renkli hücreleri saydırmak.
bunun için çokeğersay fonksiyonunu kullamak istiyorum ama renksay fonksiyonunu bu fonksiyona uyarlayamıyorum.

örnekte şunu yapabiliyorum:
=ÇOKEĞERSAY(A2:A80;"";C2:C80;"İSTANBUL")

burada aynı anda A sütunu boş olan ve C sütunu İSTANBUL olanları saydırabiliyorum ama benim istediğim A sütunu boş olan C sütununda İSTANBUL'u değilde onun yerine örneğin yazı tipi rengi kırmızı olanları saysın...

yardımlarınız için teşekkürler...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Eğer bir yardımcı sütun sorun olmayacaksa ekteki örnek dosyayı kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
02.08.2019
teşekkür ederim. yardımcı bir sütun açıp onu gizleyip sizin yaptığınız gibi bir uygulama yaptım fakat, listede araya satır eklediğimde renkkodunu veren fonksiyon eklenen satırlarda otomatik çıkmadığı için pek işime yaramadı. yardımcı sütun eklemeden bir çözüm varsa çok sevinirim ama yoksa yapacak birşey yok, yardımlarınız için teşekkürler...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Eklediğiniz satırlara renkkodunu veren fonksiyonu kopyalamak çok zor olmasa gerek.

Ama yinede yardımcı sütun olmasın diyorsanız aşağıdaki linkteki Sn. yurttas beyin hazırladığı çalışmayı incelemenizi öneririm.

Desen ve Font renkleri-Sumproduct

Excel Vers. ve Dili
qweqw
çok teşekkür ederim ilginiz için sorunu çözdüm :)