İki Koşullu ETOPLA

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Merhaba,
forumda aramama rağmen bulamadım, sadece bir koşula bağlı ETOPLA formülünü kullanabiliyorum, ama işin içine bir de Tarih koşulu girdiğinde formülü toplayamıyorum. Sayfa2'de bulunan verilerimi Çalışma sayfama raporlamak istiyorum. Yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2003 TÜRKÇE
Selamun Aleyküm,

Ben arama yapmadım ama araştırın mutlaka bulursunuz çok zengin bir form iyi ki üye oldum :)

Aşagıdaki formülü yapıştırın,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(Sayfa2!A2:$A$7000;"aaaa")=METNEÇEVİR(ÇALIŞMA!C1;"aaaa"))*(Sayfa2!C2:$C$7000=$A3)*(Sayfa2!D2:$D$7000))

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba,
forumda aramama rağmen bulamadım, sadece bir koşula bağlı ETOPLA formülünü kullanabiliyorum, ama işin içine bir de Tarih koşulu girdiğinde formülü toplayamıyorum. Sayfa2'de bulunan verilerimi Çalışma sayfama raporlamak istiyorum. Yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Bir ricam olabilir mi?
bana deyim yerindeyse formülü okuyabilir misiniz? bu kavramam için iyi olur :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Merhaba tekrardan,
yukarıdaki örnekler liste çok büyük olduğundan (12000-13000 satır kadar) doğru sonuçlar vermiyor, daha doğru sonuçlara ulaşmak için kod sütunu yerine açıklama sütununu mu başvuru kaynağı olarak kullanılmalı? Ya da başka öneriniz var mı?

Teşekkürler

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba tekrardan,
yukarıdaki örnekler liste çok büyük olduğundan (12000-13000 satır kadar) doğru sonuçlar vermiyor, daha doğru sonuçlara ulaşmak için kod sütunu yerine açıklama sütununu mu başvuru kaynağı olarak kullanılmalı? Ya da başka öneriniz var mı?

Teşekkürler
sorunuz tam anlaşılmıyor
ama sanırım formüllerde o kadar satırı baz almadığımızdan kaynaklanabilir. bu durum.
Syn : Muhammet formülünde 7000 satır baz almış bilginize

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
ilgili düzeltmeleri formülde yaptım,
demek istediğim formül doğru sonuçları vermiyor, bence tablonun çok büyük olmasından kaylanıyor olabilir. Bunun çözümü için başka bir sütunu mu başvuru sütunu olarak belirlesek?

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Dosyanızı inceledim formül kısmında bir sıkıntı göremedim.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR([COLOR="Blue"]AY[/COLOR];"aaaa")=METNEÇEVİR($C1;"aaaa"))*([COLOR="blue"]KOD[/COLOR]=$A3);([COLOR="blue"]TUTAR[/COLOR]))

Ay;

Kod:
=KAYDIR(Sayfa2!$A$2;;;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa2!$A$2:$A$65536))
Kod;

Kod:
=KAYDIR(Sayfa2!$C$2;;;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa2!$C$2:$C$65536))
Tutar;

Kod:
=KAYDIR(Sayfa2!$D$2;;;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa2!$D$2:$D$65536))

Yapmış oldugum alan tanımlaması ile formül kendini güncelleyecektir.

Ekle/Ad bölümünden bakabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
arkadaşlar merhaba,

bir hücreye 2 adet koşul vererek toplama işlemi yapmak istiyorum etopla formülü bir koşulu kabul ettiği için yapamıyorum yardımcı olur musunuz?

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Arkadaşlar aynı konuda acil yardım....