NullHero
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2016 - Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 12-12-2025
Selamlar,
Stok Hareketi (Giriş,Çıkış) 'ne bağlı olarak, [B11:B52] hücrelerinden herhangi birinde "ÇIKIŞ" seçildiğinde,
- [D11: D52] aralığında denk gelen satıra, "Fatura Tarihi",
- [H11:H52] & [I11:I52] aralığında denk gelen satıra, "Birim Fiyatı" & "KUR", veri girişi engellemesi koymak istiyorum.
Forumdan alıntıladığım bir kod ile yalnızca [H11:H52] & [I11:I52] aralıklarına engelleme koyabildim. "Fatura Tarihi" kısmına da veri girişi olmaması için ne yapabilirim ? Aşağıda alıntı yapıp kullandığım kodlara "Fatura Tarihi" kısmı ([D11: D52]), ekleme olabilir mi ?
Yardımlarınızı rica ederim.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [H11:I52]) Is Nothing Then Exit Sub
If Cells(Target.Row, "B") = "ÇIKIŞ" Then
MsgBox " Stok hareketi 'ÇIKIŞ' olduğu için, bu hücreye veri giremezsiniz!", vbCritical
Cells(Target.Row, "B").Select
ElseIf Cells(Target.Row, "B") = "" Then
End If
End Sub
Stok Hareketi (Giriş,Çıkış) 'ne bağlı olarak, [B11:B52] hücrelerinden herhangi birinde "ÇIKIŞ" seçildiğinde,
- [D11: D52] aralığında denk gelen satıra, "Fatura Tarihi",
- [H11:H52] & [I11:I52] aralığında denk gelen satıra, "Birim Fiyatı" & "KUR", veri girişi engellemesi koymak istiyorum.
Forumdan alıntıladığım bir kod ile yalnızca [H11:H52] & [I11:I52] aralıklarına engelleme koyabildim. "Fatura Tarihi" kısmına da veri girişi olmaması için ne yapabilirim ? Aşağıda alıntı yapıp kullandığım kodlara "Fatura Tarihi" kısmı ([D11: D52]), ekleme olabilir mi ?
Yardımlarınızı rica ederim.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [H11:I52]) Is Nothing Then Exit Sub
If Cells(Target.Row, "B") = "ÇIKIŞ" Then
MsgBox " Stok hareketi 'ÇIKIŞ' olduğu için, bu hücreye veri giremezsiniz!", vbCritical
ElseIf Cells(Target.Row, "B") = "" Then
End If
End Sub