İki kritere göre hücreye veri girişini sınırlama

besen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2019
İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-12-2029
Ekteki tabloda B kolonunda her bir burs türüne göre Max. verilecek burs oranları yazılı.
Bu oranlar Genel.
F6'da da Öğrenci bazında Max verilecek burs oranı yazılı.
F6'ya göre olan sınırlamayı Data Validation'la yaptım ama bunu B'ye göre de nasıl sınırlayabilirim.

Örneğin Spocu bursu Genel %20, şu an sadece toplam bursu kontrol ettiği için, bu alana en fazla 20 girilebilsin, Başarı bursu 25 olsaydı, Sporcu bursu 20 değil, Max. burs 40 olduğu için burası 40-25 = 15 olmalı.
Umarım anlatabildim.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

besen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2019
İngilizce
11-12-2029
Not: F9:F16 aralığına Veri Doğrulama uyguladım.
Benim tablomda da aynı aralıkta veri doğrulama var zaten.
Sorum şu:
Örneğin Başarı bursuna 19, Sporcu bursuna 21 yazın, sorunsuz çalışacak. Ancak sol taraftaki Tabloda Sporcu bursunun max 20 olacağı yazılı, dolayısıyla burada ikili bir sorgu gerekiyor, Toplamda 40'ın üzerinde olmayacak ve her bir burs kaleminde, kendisi için belirlenen orandan fazla olamayacak.

Teşekkür ederim.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Benim tablomda da aynı aralıkta veri doğrulama var zaten.
Sorum şu:
Örneğin Başarı bursuna 19, Sporcu bursuna 21 yazın, sorunsuz çalışacak. Ancak sol taraftaki Tabloda Sporcu bursunun max 20 olacağı yazılı, dolayısıyla burada ikili bir sorgu gerekiyor, Toplamda 40'ın üzerinde olmayacak ve her bir burs kaleminde, kendisi için belirlenen orandan fazla olamayacak.

Teşekkür ederim.
istediğiniz iki koşulu da kontrol eden formül yazdım veri doğrulamaya. İndirip deneyiniz.

Ekli dosyalar