iki listbox arasındaki farkı 3.listbox atabilirmiyiz.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
merhaba arkadaşlar.
farzedelimki bir userformda 3 adet listbox var.birinci listboxda girişi yapılan ürünün listesi olsun.ikinci listboxda ise çıkış yapılan ürünün listesi olsun.bu iki listbox da bulunan ürünün farkını üçüncü listboxa alabilirmiyiz?
teşekkürlerimi iletirim kolay gelsin herkese iyi çalışmalar:hey:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Elbette yapılabilir, bence bir örnek dosya ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın leventm

sayın leventm örnek bir dosya ekledim.fakat listelemede sanırım küçük bir sorun var anlayamadım.dosyaya bakabilrseniz sevinirim.saygılarımla

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın hocalarım ve arkadaşlarım bana bu konuda yardımcı olabilirmisniz?:???:

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
arkadaşlar yardım edebilecek kimse yokmu.inanın çok lazım....

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
sayfaya aktar

arkadaşım bence en kolay yolu bir sayfaya aktarıp "yani farkları" ordan çekmektir...

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın emrexcel ilk başta bende öyle düşünmüştüm ama dün böyle bir fikir geldi aklıma sayın adminimiz leventm hocamda olabileceğini söyleyince meraklandım.böyle bir şeyi daha yapabilirsek bence çok yerde hepimize yarar bir durum olur.ayrıca sayın emrexcel textboxlar üzerine bir çalışma yapmayı düşünüyormusun raporlama için:) umudumu sana bağladım ve bekliyorum.:roll:

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
arkadaşlar bana bu konuda fikirlerine paylaşacak biri yokmu?ayrıca benim office de DTPicker yok.bunun yerine textboxlara tarih girerek ve comboboxdan isim seçerek arama yapmam gerekiyor.yardımlarınız bekliyorum.:yardim: :yardim: :yardim:

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.forumda çok şeyi araştırdım ama bulamadım.:yardim:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Kurmanız gereken mantık şudur, seçtiğiniz kriterlerin dışında kalan verileri bir döngü ile bularak listboxta listeletmektir.

Aşağıdaki linkte benzer bir örnek mevcuttur.

3(Üç) Listbox Arası Süzme

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın levetm yardımınız için teşekkür ederim.peki hem tarihe hemde isime göre raporlama yapmam için nasıl bir yol izlemeliyim.kullanmış olduğum office de DTPicker yok bu nedenle textboxlarla yapmam gerekiyor.yazmış olduğum kodlarla çokda sağlıklı bir raporlama olmadı.A sütununda isimler , B sütununda miktar , C sütununda birimi ve en son olarak D sütununda ise tarihler var.

Dim sonsat As Long
Sheets("RAPOR2").Select
Sheets("RAPOR2").Range("A2:J65536").ClearContents
If TextBox1 = "" Then MsgBox " TARİH GİRMEDEN SORGULAMA OLMAZ!", vbCritical, "U Y A R I ! HATA YAPIYORSUN ": Exit Sub
If TextBox2 = "" Then MsgBox " TARİH GİRMEDEN SORGULAMA OLMAZ!", vbCritical, "U Y A R I ! HATA YAPIYORSUN ": Exit Sub
bastar = TextBox1.Value
bittar = TextBox2.Value
c = 0
For tarih = 2 To Sheets("YAPILAN ÜRÜN").Cells(65536, 4).End(xlUp).Row 'Cells(65536, 4) Burada ilk yazılan satırnosunu ifade eder, ikinci yazılan ise sütunu gösterir
aratar = Sheets("YAPILAN ÜRÜN").Cells(tarih, 4).Value
If aratar >= bastar And aratar <= bittar Then
c = c + 1
For sut = 1 To 4 ' DEFTER sayfasında bulunan kopyalanan sütun sayısı
Sheets("RAPOR2").Cells(c + 1, sut) = Sheets("YAPILAN ÜRÜN").Cells(tarih, sut).Value
Next sut
End If
Next tarih
'ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
sonsat = Sheets("RAPOR2").Cells(65536, "b").End(xlUp).Row
ListBox1.RowSource = ""
If sonsat < 2 Then Exit Sub
ListBox1.ColumnHeads = True
ListBox1.RowSource = "RAPOR2!A2:d" & sonsat

kullanmış olduğum kod budur.ama buna comboboxdan seçtiğim isimi ilave ederek hem tarih hem isime göre arama yaptıramadım.yardımcı olursanız sevinirim.yardımınız için tekrar teşekkürler:icelim:

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
günaydın

saol arkadaşım.inan çok iyi oldu.dtpicker şuan kurdum saol daha göndermiş olduğun örneği kendime uyarlayıp kullanacam inşallah.emeğine sağlık.
:arkadas:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Bende ayn&#305; sorunu ya&#351;am&#305;&#351;t&#305;m ama istedi&#287;im sonuca ula&#351;amad&#305;m malesef :( Yeni bir &#246;rnekle bende yeniden soraca&#287;&#305;m san&#305;r&#305;m istedi&#287;im sorumu tam y&#246;neltemedim . Bu sefer k&#305;sa &#246;z ve anla&#351;&#305;l&#305;r bir dille yapmaya &#231;al&#305;&#351;t&#305;m...

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
rica ederim

ne demek arkadaşım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana inan ki senin o "umudumu sana bağladım" sözünden sonra vallahi aklıma çok takıldı dedim ki bir arkadaşımın bu kadar ihtiyacı varsa bana da böyle bir görev düşüyor :icelim: hadi ii çalışmalar...