- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2007 english
Arkadaşlar, belki aynı başlık altında bu konu açılmış diyebilirsiniz ancak ben aradığımı bulamadım. Benim sorunum şu şekilde: İki ayrı excel listem var. sayfa 1 ve sayfa 2 de. 1. sayfada eski kablo listesi 2. sayfada da yeni kablo listesi mevcut. Sürekli güncellenen listeyi takip etmek için satırlarda meydana gelen değişiklikleri bulmak istiyorum. önümde birkaç sorun var bunları sıralarsak:
1- Sayfalarda satırlar sırası ile eşleşmiyor yani güncelleme karışık olarak yapılıyor
2- sadece tek bir hücreyi değil o satırdaki birkaç hücreyi birden karşılaştırmak istiyorum.
Bu durum ile ilgili yazdığım formül
=IF(('YENİ LİSTE'!B:B='ESKİ LİSTE'!B4)*('YENİ LİSTE'!C:C='ESKİ LİSTE'!C4)*('YENİ LİSTE'!E:E='ESKİ LİSTE'!E4)*('YENİ LİSTE'!I:I='ESKİ LİSTE'!I4);TRUE;FALSE)
Ancak bu formül nedense doğru olan satırları da yanlış olarak gösterdi. nasıl bir çözüm bulabilirim acil yardım edebilirseniz memnun olurum.
1- Sayfalarda satırlar sırası ile eşleşmiyor yani güncelleme karışık olarak yapılıyor
2- sadece tek bir hücreyi değil o satırdaki birkaç hücreyi birden karşılaştırmak istiyorum.
Bu durum ile ilgili yazdığım formül
=IF(('YENİ LİSTE'!B:B='ESKİ LİSTE'!B4)*('YENİ LİSTE'!C:C='ESKİ LİSTE'!C4)*('YENİ LİSTE'!E:E='ESKİ LİSTE'!E4)*('YENİ LİSTE'!I:I='ESKİ LİSTE'!I4);TRUE;FALSE)
Ancak bu formül nedense doğru olan satırları da yanlış olarak gösterdi. nasıl bir çözüm bulabilirim acil yardım edebilirseniz memnun olurum.