iki monitör ve birden fazla kitap

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
ikinci monitör bağladım bilgisayarıma
birden fazla eksel kitabım var ikinci monitörü kullanmak için kaydırdığımda tüm kitaplar birden taşınıyor

iki monitörde iki kitabı ayırmanın yolu nasıl olucak.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
2. dosyayı açarken üzerine çift tıklama ile açma.
yeni bir excel programı çalıştır. onu ikinci pencereye al ve onun içinden dosyayı açmayı dener misin?

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
ilginiz için teşekkür ederim.
olmadı. başka yöntem tavsiye edebilir misiniz.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
2. bir yöntem daha vardı, DDE devre dışı bırakıyordun. bu yöntem biraz daha fazla RAM istiyordu. bi bakayım, RAM kaç bu arada?
İLAVE: Ofis düğmesi --> Excel Seçenekleri --> Gelişmiş;
aşağıya doğru kaydır GENEL başlığı altında
-DDE kullanan .... kutusunu işaretle.
birde bunu dene

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
onu bulamadım sanırım.

bu arada ofis 2010 kullanıyorum

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
onu bulamadım sanırım.
bu arada ofis 2010 kullanıyorum
ofis 2010 de pek fark edeceğini sanmam dediğim şekilde takip et ya da şöyle bişey ara. sorunun çözümü kesin bu
"Dinamik Veri Değişimi DDE Kullanan diğer uygulamaları yoksay." bunu bul ve işaretle

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 & ACCESS 2007 ENGLISH
Merhaba,
Teknik olarak, yeni bir application nesnesi çalıştırmanız gerek ki, altındaki workbook nesneleri onunla birlikte taşınmasın. Bunu da aşmanın en kolay yolu 1. cevap da belirtilen şeklidir.
Bir dosya ya çift tıklamak yerine, start menu'dan yeni bir excel çalıştırıp, onu ikinci ekrana taşıyın.

Yeni Excel çalıştırma da sorun yaşamış olabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Merhaba,
Teknik olarak, yeni bir application nesnesi çalıştırmanız gerek ki, altındaki workbook nesneleri onunla birlikte taşınmasın. Bunu da aşmanın en kolay yolu 1. cevap da belirtilen şeklidir.
Bir dosya ya çift tıklamak yerine, start menu'dan yeni bir excel çalıştırıp, onu ikinci ekrana taşıyın.
Yeni Excel çalıştırma da sorun yaşamış olabilirsiniz.
biraz daha açabilir misiniz.

ofis 2010 de pek fark edeceğini sanmam dediğim şekilde takip et ya da şöyle bişey ara. sorunun çözümü kesin bu
"Dinamik Veri Değişimi DDE Kullanan diğer uygulamaları yoksay." bunu bul ve işaretle
dde işaretledikten sonra sayfalar hiç açılmıyor.
regedit ayarlarından değiştirmeye çalıştım forumdaki yöntemlerle olmadı maalesef

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
söylemek istediği #2 nolu mesajdaki açıklamaları izle.
ancak bu çözümede olumsuz yanıt vermişsiniz olmuyor diye.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
olmadı veyahut ben bir yerde yanlış işlem yapıyorum
her ne olursa olsun sorunum çözülmedi:(

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
yapılan işlemlerden sonra
sadece xls ve xlsx formatları iki sayfa halinde ayrılıyor.

istediğim gibi olmasa bile şimdilik işimi görüyor teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2007
sayfayı Tam ekrandan küçültüyorsun excel sayfasını sağdan tutup uzatıyorsun sonra istediğin excel sayfasını diğer monitöre kaydırıp görüntüleyebilirsin.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Arkadaşlar webte bulduğum bir çözüm işime yaradı bunu sizlerle paylaşmak istedim. Uzman arkadaşlar inceleyip güvenilir olup olmadığı hakkında bilgi verirse çok sevinirim. Umarım işinize yarar.
Herkese kolay gelsin

Bilgisayarda çalıştırdan regedit yazarak kayıt defterine girin. Ordan: Bilgisayar\HKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Sheet.12\shell\ open\ command olan yere gel.
Burada sağ bölmedeki command: vUpAVX!!!!!!!!!MKKSkEXCELFiles>tW{~$4Q]c@II=l2xaTO5 /e yazan yeri sil
Yani şu yazacak "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\EXCEL.EXE" /e "%1"
Burada şuna dikkat edin /e "%1" yazan yerde /e ile "%1" arasında bir boşluk bırakarak yazın. %1 yazarken Tırnak işaretlerini de aynen yazın. Üstte benim yazdığımı aynen kopyalarsanız sorun olmaz)
Solda ise eğer varsa şunu yapın (yoksa sorun değil başka yapmanız gerek bir şey yok) ddeexec olan klasörü ve alt klasörleri olan “application” klasörü “IfExec” klasörü ve “topic” klasörünü silin

Eski versyonla kayıtlı yani Excel 97-2003 versiyonu ile kayıtlı dosyalarınızı excel 2007 de her birini farklı pencerelerde açmak için içinde aynı işlemi bu sefer Bilgisayar\HKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Sheet.8\shell\o pen\command olan yerden yapıyoruz. Bir öncekinin hemen altında yer alıyor  burda da aynısını yapıyoruz soldaki yerden excel. Shet.8 klasörünü içindeki shel klasörünün içindeki open klasörüün içindeki command klasörüne tıklayın. Şimdi ekranı sağ tarafındaki Command ile başlayan yeri sağ fare tuşu ile tıklayıp silin.

Sonra sol tarafdan open klasörünü altındaki ddeexec olan klasörü ve alt klasörleri olan “application” klasörü “IfExec” klasörü ve “topic” klasörünü silin. İşte bu kadar eski excel dosyalarını da artık farklı pencerelerde açabilirsiniz.

Eğer word ve power point de bu şekilde bozulmuş olabilir. O taktirde onların ayrı ayrı alt klasörlerine gidip dosyasını altındaki excell de yaptığımız gibi shell-open klasörü altındaki aynı yerleri silin.
Power point 2007 dosyalarını açmak için: PowerPoint.Show.12
Power point 2003-97 dosyalarını açmak için: PowerPoint.Show.8
Word 2007 dosyalarını açmak için: Word.Document.12
Word 2003-97 dosyalarını açmak için: Word.Document.12
Olan klasörlere gidin. Bunlar excel le aynı dizinde üstlerde bulacaksınız. Tıpatıp excelde yaptığınız gibi yapın… Hem vistada hem xp de çalışır ) Kolay gelsin..
NOT: Bazen bilgisayar update yani microsofttan güncelledği zaman bu ayarları tekrar yapmanız gerekebilir.
NOT: Bu tüm anlattıklarımı Windows XP de dosya uzantısını değiştirerek tek işlemde rahatlıkla yapabiliyordunuz. Vistada dosya uzantısını ExtMan diye bir program ve FileTypes diye bir porgamla değiştirebiliyorsunuz. Fakat vistadan dolayı olsa gerek XP deki gibi sorunu çözemiyorsunuz. Direk regedit(yani kayıt defteri) e girerek el ile yapmanız gerekiyor.
morbit Çevrimdışı Kurallara Aykırı Mesajı Bildir Alıntı Yaparak Cevapla

bununla kısmen çözüm sağladım lakin sağlıklı değil.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
vUpAVX!!!!!!!!!MKKSkEXCELFiles>tW{~$4Q]c@II=l2xaTO5 /e "%1"