iki saat arası fark fonksiyonla alabilirken makro ile hata veriyor

burhancavus61

Altın Üye
Katılım
13 Mayıs 2005
Mesajlar
761
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.11.2024
eklediğim örnekte 3. sıradaki akşam vardiyasında 16:00 - 24:00 vardiyası hesabını fonksiyonla alabilirken makro ile alamıyorum -16 olarak gösteriyor
G sütununa günlük çalışma sürelerini almam gerekiyor. makro kodunda gece 12 den sonrayı bir türlü entegre edemedim.
mod kullandım fakat onda da sıfır çıkıyor
 

Ekli dosyalar

Greenblacksea53

Altın Üye
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
572
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-01-2025
Dosyanız ekte
C++:
Dim vardiyaGirisi As Date
    Dim molaBaslangici As Date
    Dim molaBitisi As Date
    Dim vardiyaBitisi As Date
    Dim toplamSaat As Double
    
    vardiyaGirisi = TimeValue(Me.ComboBox62.Value)
    molaBaslangici = TimeValue(Me.ComboBox63.Value)
    molaBitisi = TimeValue(Me.ComboBox64.Value)
    vardiyaBitisi = TimeValue(Me.ComboBox65.Value)

    If vardiyaBitisi < vardiyaGirisi Then
        vardiyaBitisi = vardiyaBitisi + 1
    End If
    
    toplamSaat = (vardiyaBitisi - vardiyaGirisi) - (molaBitisi - molaBaslangici)
    
    If toplamSaat < 0 Then
        toplamSaat = 24 + toplamSaat
    End If
   MsgBox Format(toplamSaat, "hh:mm")
Butonu tetikleyen kısma yukarıdaki kodları eklermisin denemedim haber bekliyorum..
 

burhancavus61

Altın Üye
Katılım
13 Mayıs 2005
Mesajlar
761
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.11.2024
Çok teşekkür ederim özellikle gece 12 den sonra hata alıyordum şimdi düzelmiş emeğinize sağlık.
 

burhancavus61

Altın Üye
Katılım
13 Mayıs 2005
Mesajlar
761
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.11.2024
üstat aynı tabloda sadece giriş ve çıkış arasında saat 20:00 - 06:00 arasında geçen süre hesaplanabilirmi?
 

burhancavus61

Altın Üye
Katılım
13 Mayıs 2005
Mesajlar
761
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.11.2024
hesaplama yapıyor üstad ilave olarak giriş ile çıkış saatleri 20:00 06:00 arasında kalıyorsa arada kalan süreyi bulmam gerek.
örnek 16:00 - 24:00 vardiyasında 20:00-24:00 arası 4 saat gece mesaisi var
24:00 08:00 de 06:00 ya kadar ise 6 saat gece mesaisi var
yani giriş ile çıkış değişkenleri arası kaç saat gece mesai saati var bulmm gerek
 
Üst