Iki sayfa arasındaki farkın diğer sayfaya aktarılması...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2020
Selamlar
Öncelikle ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Benim sorunum elimdeki listeden diğer bir listeyi çıkarıp kalan listeyi diğer bir sayfaya atmak.Fakat süzme işlemi için referans aldığımız sütunların yanındaki satırlarla birlikte kopyalanması lazım.Daha iyi açıklayabilmek adına bir örnek ile anlatmaya çalışacağım.Örnek listeyi ekte bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2003 TÜRKÇE
Selamun Aleyküm,

Sorunuzu çok güzeldi ilk başta uğraştım yapamamadım daha sonra bir daha denedim.
Allahın izniyle bir şeyler yaptım,

Dosyayı inceleyin İnşallah istediğinizi gibi olmuştur.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Hocam teşekkürler.biraz da açıklasaydınız mantığını çok iyi olacaktı.hani şurda şöyle oldu burda böyle oldu gibisinden küçük açıklamalar çalışmayı daha iyi anlamamı sağlardı.yine de çok sağol....

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
18.06.2019
Selamlar,

Formüllerin mantıgını kısaca bildiğim kadarıyla anlatayım,

Sayfa 1 Formüller,

=EĞER(A1="";"";EĞER(EĞERSAY(Sayfa2!$A$1:A1;Sayfa1!A1)=0;Sayfa1!A1;""))

Kod:
A1=""
Burda koşul olarak bir boşsa doğru olur bunun cevabıda "" olur yabi hücre boş gözükür,

Kod:
EĞER(EĞERSAY(Sayfa2!$A$1:A1;Sayfa1!A1)=0
Burdaki mantık sayfa 1 seçmiş oldugunuz hücre sayfa2 kaç adet oludugunuz bilgisini verir ordada =0 yapılmış siz tek olanları istemişisiz,

Kod:
Sayfa1!A1
eğer ikinci mantık doğruysa a1 hücresindeki değerini alır,

Sayfa 1 Diğer formül,

=EĞER(E1<>"";SATIR();"")

Burdada hücrede rakamdan ibra bir şey oldugu zaman satır no verir.

Buraya kadar anlattgım yerler yardımcı sutunlardır.

Sayfa 3 Formül ile,

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa1!$A:$F;KAÇINCI(KÜÇÜK(Sayfa1!$F:$F;SATIR());Sayfa1!$F:$F;0);SÜTUN()));"";İNDİS(Sayfa1!$A:$F;KAÇINCI(KÜÇÜK(Sayfa1!$F:$F;SATIR());Sayfa1!$F:$F;0);))
İndis formülü istenilen sonucu vermeyince hata mesajı verir.Bu hata mesajını engellemek için Eğer ve Ehatalıysa Formül Yardımıyla istemiş oldugumuz değeri verebiliriz.

Kod:
İNDİS(Sayfa1!$A:$F
A ile F Sutun Arası Seçildi.
Kod:
KAÇINCI(KÜÇÜK
Hani daha önceden satır no vermiştik onları küçükten itibaren alalım.
Kod:
Sayfa1!$F:$F
Aradığımız satır numaraları F sutununda,

Kod:
SÜTUN()
Burda ise iki farklı seçenek kullanabilirsiniz,
Dilerseniz 1 veya sütun() yazıp sutün sayısı ile sağa doğru çektikçe sayı artar 1 ve2 3 gibi devam eder.

Anlamadıgınız nokta varmı ?
Yazım hataları varsa kusura bakmayın,

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Aynı konu

Yapılan exceli inceledim ama olmamış.sayfa 2'de a harfini a1 hücresine yazarsak a harfinin olduğu satırı listeden siliyor.ama a harfini a2 hücresine yazdığımızda bir işlem yapmıyor.aynı şekilde aşağı doğru hangi hücreye yazarsan yaz bir işlem yapmıyor.benim istediğim sayfa2 de 1.sütunda hangi hücreye yazılırsa yazılsın yazılan kelimeyi sayfa1 de 1. Sütünda bulup o kelimenin olduğu satırın silinmesi.bu şekilde sayfa 1 de silinen saatırlardan sonra kalan satırlardan oluşan listenin sayfa 3 de oluşturulması.şimdiden sağolun.....

Sizden bir konu hakkında yardım rica ediyorum.eğer ilgilenebilirseniz sevinirim.yapmak istediğim şu.elimde bir ürün listesi var.bu listenin içindeki bazı ürünlerden oluşan daha küçük bir liste mevcut. Büyük listeden küçük listedeki ürünleri çıkarıp yeni bir liste oluşturabilir miyiz?örnek liste ve detaylı açıklama ekte mevcut.şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Alternatif olsun.
İyi çalışmalşar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Sayın muygun öncelikle çok teşekkür ederim.gönderdiğiniz çalışma tam olarak istediğim işlemi yapıyor.sizden bir ricam daha olacak.gönderdiğiniz çalışmayı büyük listenin içinden küçük listeyi süzecek şekilde de yapabilir miyiz?küçük listedeki ürünleri büyük listede bulup büyük listedeki satır bilgileri ile yeni bir sayfaya yazdırmak.ilk çalışmada farkını almıştık bu listede ise and işlemi yapmak istiyoruz gibi düşünebiliriz.umarım açıklayabilmişimdir.örnek bir çalışma yollaDIM.şimdiden teşekkürler....

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Çok teşekkürler....

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
SAYIN UYGUN KUSURA BAKMAYIN SİZİ MEŞGUL EDİYORUM AMA BİR RİCAM DAHA OLACAK.ŞİMDİ EN SON YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMA AND İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR.SAYFA 2 Yİ REFERANS ALARAK SAYFA1 'DEN SATIRLARI ALARAK SAYFA3 DE BİR LİSTE OLUŞTURUYOR.BURAYA KADAR HERŞEY GÜZEL LAKİN BEN SAYFA 3'DEKİ OLUŞAN LİSTENİN SAYFA1'DEKİ SATIR SIRALARINDA OLUŞMASINI YANİ ARALARDA BOŞLUK KALARAK OLUŞMASINI İSTİYORUM.h ADIYLA OLUŞTURDUĞUNUZ SAYFADAKİ GİBİ OLUŞMASINI İSTİYORUM.ZİRA MUKAYESE YAPMAK İÇİN C-P YAPINCA TEKRAR ARAYA BOŞLUKLARI BENİM KOYMAM GEREKİYOR.UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.....

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Sayın uygun öncelikle gönderdiğiniz çalışma için çok teşekkürler.lakin benim hesaba katmadığım bişey olmuş.yaptığınız program doğru çalışmasına rağmen benim istediğimi yapmıyor.oluşan liste satırlardaki verileri liste1'den alırken sıralamayı da liste1'den alıyor.ama benim istediğim liste2 ye göre sıralama yapması.satır verilerini taşıyan listeyi; liste2 olarak belirlediğimde tam istediğim sıralama oluyor.ama bu seferde liste2 deki veriler oluşan listeye aktarılmıyor.Örnek bir liste ile açıklamaya çalıştım.ŞİMDİDEN EMEĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER....

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Örnek liste....

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;

1-Sayfa1 deki ilk veriyi al. Sayfa2 de ara. Eğer varsa sarı hücre değerlerini yaz. Yoksa satırı boş bırak.
2-Sayfa1 deki 2. veriyi al….

İstediğiniz bu şekilde mi?
Not: Sayfa1,Sayfa2,h ve sonuç sayfasından 100. satırdan sonraki tüm verileri (siteye gereksiz yük oluşmaması için) sildim. gereken veri eklemeleri ve formül çoğaltmalarını yapın.

Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar