Iki sayıdan birini almak hk.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 TÜRKÇE
SLM.Hocam. benim sorunum,ekte dosyada kırmızı alandaki hücreler içerisinde bulunan,değer ve sayıların,mavi hücrelerdeki gibi numaralandırılıp,her numara dizilimine göre kaç tane girerse girsin sadece tek hücre içerisinde gösterilmesini yapamıyorum bu konuda yardımlarınızı beklemekteyim.siz değerli yardımcı olan bütün üstatlardan da. ALLAH razı olsun hepinize candan teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
1 LER alanındaki ilk mavi hücrenin (2,5,10) açılımını yaparsanız sorunuz daha netleşir.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sizden cevap gelene kadar tabloyu yorumlamaya çalıştım.
Örneğin ilk satır sonuçlarınız;
2,5,10
5,4,8
8,1
1
1
yerine;
10,5,2
5,4,8
8,1
1
1
olsaydı ekteki uygulama doğru olacaktı.
Kontrol edin ve yorumlayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 TÜRKÇE
Merhaba;
1 LER alanındaki ilk mavi hücrenin (2,5,10) açılımını yaparsanız sorunuz daha netleşir.
Hocam. Kırmızı yerdeki (1de=10), (1de=2) , (1de=5) gibi değerlerin mavi bölgede eşittirden sonra ki değerler yani 10,2,5 gibi eşittirin sağında kalanları 1. olan 1 e 2. olanlar 2 , 3. olanlar 3, 4.... gibi hücrenin içine kaç tane değerler giriyorsa gösterimini yapamıyorum.Tabloda düzenleme yaparak tekrardan yolluyorum.saygılarımla.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sanırım 3 nolu dosya eki doğru. İlk örneğinizdeki 1 LER sıralaması değerler tablosunda 10,5,2 olmasına rağmen istediğim sonuç dediğiniz örneğinizde 2,5,10 olması 1 saat kafa patlatmama neden olmuştu. :)

Doğru ve anlaşılır açıklama değişik çözüm yollarınıda açar.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 TÜRKÇE
Merhaba;
Sanırım 3 nolu dosya eki doğru. İlk örneğinizdeki 1 LER sıralaması değerler tablosunda 10,5,2 olmasına rağmen istediğim sonuç dediğiniz örneğinizde 2,5,10 olması 1 saat kafa patlatmama neden olmuştu. :)

Doğru ve anlaşılır açıklama değişik çözüm yollarınıda açar.
İyi çalışmalar.

muygun hocam.bahsetmek istediğim hücre içerisindeki sayıların sıralamasıyla alakalı değil.vermiş olduğunuz çözüm yolu benim için çok uzun ve anlamsız daha sade daha basit bir çözüm yolu önerirseniz memnun olurum.saygılarımla ..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
muygun hocam.bahsetmek istediğim hücre içerisindeki sayıların sıralamasıyla alakalı değil.vermiş olduğunuz çözüm yolu benim için çok uzun ve anlamsız daha sade daha basit bir çözüm yolu önerirseniz memnun olurum.saygılarımla ..
Merhaba;
Ne yazıkki daha basit ve anlamlı bir çözüm yolu bulamadım. İstediğiniz/istediğinize yakın bir çözüm üreten arkadaş çıkacaktır.
İyi çalışmalar.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Siz bir alandaki değerleri sorgulayarak birleştirmek istiyorsunuz. Bunlar aşağıdaki gibi bir eğer sorgu formülü ile düzenlenebilir. Fakat araya eklemek istediğiniz virgüller sorun çıkarıyor. Ben virgül yerine boşluk kullandım. Bu şekilde gereksiz virgüller önlenmiş oldu. Aşağıdaki formüldeki "1de=" değerlerini her sütundaki formül için değiştirmeniz gerekiyor.

Ayrıca sorgulanan alandaki sütun sayısı artarsa ve aralarda virgül olsun derseniz aşağıdaki formül çok efektif olmaz. Bu sebeple eğer isterseniz size kullanıcı tanımlı fonksiyon önerebilirim.

Kod:
=EĞER(SOLDAN(A2;4)="1de=";YERİNEKOY(A2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(B2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(B2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(C2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(C2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(D2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(D2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(E2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(E2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(F2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(F2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(G2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(G2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(H2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(H2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(I2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(I2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(J2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(J2;"1de=";"");"")

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 TÜRKÇE
Merhaba,

Siz bir alandaki değerleri sorgulayarak birleştirmek istiyorsunuz. Bunlar aşağıdaki gibi bir eğer sorgu formülü ile düzenlenebilir. Fakat araya eklemek istediğiniz virgüller sorun çıkarıyor. Ben virgül yerine boşluk kullandım. Bu şekilde gereksiz virgüller önlenmiş oldu. Aşağıdaki formüldeki "1de=" değerlerini her sütundaki formül için değiştirmeniz gerekiyor.

Ayrıca sorgulanan alandaki sütun sayısı artarsa ve aralarda virgül olsun derseniz aşağıdaki formül çok efektif olmaz. Bu sebeple eğer isterseniz size kullanıcı tanımlı fonksiyon önerebilirim.

Kod:
=EĞER(SOLDAN(A2;4)="1de=";YERİNEKOY(A2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(B2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(B2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(C2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(C2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(D2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(D2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(E2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(E2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(F2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(F2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(G2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(G2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(H2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(H2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(I2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(I2;"1de=";"");"")&EĞER(SOLDAN(J2;4)="1de=";" "&YERİNEKOY(J2;"1de=";"");"")
hocam. vermiş olduğunuz formül için teşekkür ederim. Ancak virgülü herhangi bir ayraç olarak kullanıyordum virgül yerine başka bir ayraçta gelmesi sorun teşkil etmezdi.Kullanmış olduğum sistemde tek çift ve üç basamaklı rakamlarda olacağı için boşluk ayracı kafamı karıştırıyor.Sizden ricam bu formülü boşluk yerine herhangi bir ayraçla tekrardan yinelemeniz ve formülü tablo şemasına uygularsanız daha spesifik bir sonuç elde etmiş olurum. İlginizden dolayı minnettarım.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Ekteki örnek dosyada 3 farklı çözüm var.

Benim önerim ya boşluklu formülü kullanın. Ya da son sayfadaki kullanıcı tanımlı fonksiyonu kullanın. Yerleşik formüllerle virgüllü çözüm için formülü gereksiz yere uzatmak zorunda kalacağız.

Ekli dosyalar