iki sheet arasında ki dataları 3 cude birlestirmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaslar merhaba.
Bir konuda acil yardıma ihtiyacım var 2 adet sheet mevcut excelde ve birincisi a1 den baslıyor ve karsısında da ögrenci isimleri mevcut.
2 cisinde de hazırlanmıs bir tablo var o tabloda da ders ve hangi ögrnecinin katılıcagı mevcuttur.
3 cu sayfaya ögle bir formul yazmalıyım ki 2 cisinde carpı isaretli olanı b2 mesela bunu gidip b2 nin kim olduguna baksın ve b2 ahmet simsek diye ve o derse ait kim varsa x ile isaretli bulsun ve onu 1 ci sayfadaki karsılıgını alıp sıralasın ve 3 cu bölüme yazsın.. Bu konuda yardımızını rica ediyorum acil... Ögrencilerin tablosunu hazırlarken deli oldum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaslar bu konuda yardımcı olabilicek varsa cok sevinicem.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Arkadaslar merhaba.
Bir konuda acil yardıma ihtiyacım var 2 adet sheet mevcut excelde ve birincisi a1 den baslıyor ve karsısında da ögrenci isimleri mevcut.
2 cisinde de hazırlanmıs bir tablo var o tabloda da ders ve hangi ögrnecinin katılıcagı mevcuttur.
3 cu sayfaya ögle bir formul yazmalıyım ki 2 cisinde carpı isaretli olanı b2 mesela bunu gidip b2 nin kim olduguna baksın ve b2 ahmet simsek diye ve o derse ait kim varsa x ile isaretli bulsun ve onu 1 ci sayfadaki karsılıgını alıp sıralasın ve 3 cu bölüme yazsın.. Bu konuda yardımızını rica ediyorum acil... Ögrencilerin tablosunu hazırlarken deli oldum.
Arkadaşım dosya eklersen daha kolay yardım alırsın..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
acil yardım.

Merhaba, Formu yollamıstım fakat sistem kabul etmedi. Burdan tarif etmem mumkunmudur ?
sheet 1 su sekilde a hucres a1 den a25 e kadar gidiyor bu sekilde b1-b25 c1-c25 L1 den L25 e kadar gidiyor
sheet iki de de bir ders tablosu mevcuttur. Sheet 3 e bu d olan ları bulup orneğin a1 de d var bunu alıp sheet3 de sıralıyacak matematik dersine hangi ögrencinin katıldıgını bulabilmem için

SHEET3
A1 mehmet uslu
C4 ceyda sen
c25 alı uzun
Gibi.
Bu koonuda

SHEET 2
Matematik DERSİ ÖGRENCİLERİ
1 2 3 4 5 . . . . .. . . . . 25
a d
b
c d d
d d d
e
f d
g
h

SHEET1

A1 ali gul
A2 ahmet ak
A3 atilla oran
A4
.
.
.
a25
b1ceyda sen
b2
b3
b4
...
.
b25

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...