İKİ SÜTÜNDAN 1 VERİYİ SÜZMEK NASIL OLUR?

Katılım
12 Ocak 2005
Mesajlar
33
ÝKÝ SÜTÜNDAN 1 VERÝYÝ SÜZMEK NASIL OLUR?

Arkadaşlar,
Benim elimde uzun bir liste var, bu listeden aynı olanları süzmek istiyorum. veriler aynı sütunda olsa kolay, iki sütunda olursa bu nasıl süzülür. Ã?rneğin dosyayı ekte gönderiyorum.
 

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
3,541
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Advanced filter ile mümkün diye biliyorum ama deneme yapmaya vaktim kalmadı.
 
Katılım
12 Haziran 2005
Mesajlar
95
Pardon
2 sorum olacak,
1. Aynı satırda ÇARÞIBAÞI olanlarımı süzeceksiniz, yoksa herhangi birinde olsa yeterlimi
2. Süzme işlemi başka yere kopyalanarak yapılabilir mi?
 
Katılım
12 Ocak 2005
Mesajlar
33
Exelans' Alıntı:
Pardon
2 sorum olacak,
1. Aynı satırda ÇARÞIBAÞI olanlarımı süzeceksiniz, yoksa herhangi birinde olsa yeterlimi
2. Süzme işlemi başka yere kopyalanarak yapılabilir mi?
Sayın Exelans

İkisindede olması gerekiyor. Tabi bu kısa bir liste 5000 kişilik bir listem var.
 
Katılım
15 Ocak 2005
Mesajlar
2
akyazi_61,


sevgiili akyazı61,

akçaabat 61 olarak sana ancak " c " sutununa =EÐER(A5="Çarşıbaşı";A5;EÐER(B5="çarşıbaşı";B5;" ")) formülünü yazarak birşeyler toparlayabileceğini söyleyebilirim. sanırım daha ötesi yok gibi.
 
Katılım
6 Şubat 2005
Mesajlar
1,467
süz olmadı:
gizle verelim
Sub Makro()
For i = 2 To 20
If Range("a" & i).Value = Range("b" & i).Value Then
Rows(i).Hidden = True
End If
Next
End Sub
gibi

veya
bir sütuna eğersay fonsiyonu uygulayıp o sütunu süzdürmek
iki şekilde örnek dosyada
 
X

xlsx

Misafir
Slm
Fikir vermesi acısından Ã?zet Tablo -Pivot Table ile mümkün.
IYı calısmalar
 
Katılım
25 Ağustos 2005
Mesajlar
101
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2007 Türkçe
iki sütundaki aynı verileri süzme

Sayın akyazi_61

sorununuzu veri-süz-gelişmiş süzgeçle çözebilirsiniz.
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,180
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
geliş TÝRÝL miş süz

Slm.lar.
süzmenin bir çok yolu var
en uygunu makrolu çözüm
ama bazen farklı istekler işlevlerle mükemmel çözüme ulaşabiliyor
bir hücredeki bir veri değişik varyasyonlarla mukayese edilebilir.
örn.(bir hücredeki veri '256')
büyük mü,küçük mü,eşit mi ilk karakter 2 mi yada ilk 2 karakteri 25 mi yada içinde 5 var mı vs. gibi)
burda amaç öncelikle verinin kritere uygunluğunun kontrolü, sonra verinin adresinin tespiti ve uygun verilerin bir tabloya aktarımı...

saygılar...
 
Üst