İki sütünu tek sütün gibi hesaplayan yüzde çıkarmak istiyorum yrd. ltf...

Excel Vers. ve Dili
excel 10
Örnek veri tabanında , Özet tablo yaptım fakat, AC ve AD sütunlarındaki verileri tek bir sütunmuş gibi işlem yapamıyorum.. 1k'nın yüzdesi tabloda oluyor fakat , 1k ve 2k yı birlikte hesaplayıp yüzdesini yapamıyorum... Eğer olursa süzme kritelerine göre ayrı ayrı AC sütunu ve ACAD sütunlarının yüzdesini bulmak çok işime yarıyacak.. Yok Özet tablo ile olmazsa nasıl olur? Süzülecek kriteler yani sütunlar ise şöyle:

B,Y:AP sütunları süzmeye dahil edilen sütunlar

Not: Saymaya göre yüzdeleri alınıyor, toplamlarına göre değil

Şimdiden teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Zordan daha çok anlaşılmaz geldi. Tam olarak ne yapmak istediğinizi açarsanız eminim yardımcı olan çıkacaktır.
Örn: verileriniz hangi sütunlarda , işlem yaptırdığınız ve/veya yaptıracağınız sütunlar nerde?
Süzmeden sonraki veri sayısına göre mi işlem yapacaksınız yada tüm verilerin bir veya birden fazla kritere göre <,>,=,<=... vs gibi mukayese edilerek işlem yapılması mı gerekiyor?
Sonuç olarak en azından veritabanı kısmını belirlerseniz bu kısmın tüm başlıklara göre ve her şarta uyacak şekilde süzülmesini sağlayabilirim. Bu verilerin ortalamasını, sayısını ,toplamını vs.. alınması daha kolaylaşır.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 10
Tam olarak excel sayfasında verilerin olduğu sayfa, genelpu sayfasıdır. İstediğim kriterlere göre süzülmesini istediğim sütunlar ise ; B , Y:AP sütunlarıdır. Süzmeden sonra istenen şey ise burası önemli.... Süzülmeye göre AC sütunun ve ACveAD sütunun yüzdesini almak ... Zaten süzülünce mesela 260 kaydın 17 tanesi bulundu diyor ve AC sütunun özet tablodan yüzdesini ala biliyorum.. Aldığım zaman şöyle sonuç çıkıyor mesela örneğin... 1 :%48 , 2: %15 gibi , Fakat Ac Ve Ad sütunlarındaki 1 Değerinin yüzdesini nasıl alacağım , 2 değerinin yüzdesini nasıl alacağım yani iki sütunu tek sütun gibi nasıl yaparız..
Veri sayfasında AC sütununda daki veriler 1. gelen atların sıralaması , AD sütundaki veriler 2. gelen atların sıralamasıdır. AC ve AD sütunlarının yüzdesini alabilirsek, o zaman süzdüğüm kritelere göre 2'liye girme yüzdeleri ortaya çıkacak.. Baya geniş anlattım sanıyorum anlamadığınız bir yer olursa ltf sorun

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba...
Anladığım kadarıyla bir tablo hazırladım (hesaplama kısmı hariç)
3 sayfadan oluşan tabloda genelpu sayfasına dokunmadım
süz sayfasında 1. satırdaki sarı hücrelere <,=,<= vs... gibi matematiksel işareti girin (boş bırakırsanız tüm veriyi alacak demektir)
2. satırdaki sarı hücrelere üstteki işarete istinaden uyan veri için sayısal değer girin (boş bırakırsanız tüm veriyi alacak demektir)
Tablonuz süzülmüş haliyle burada oluştu.
hs sayfası süzme ile ilgili. Herhangi bir işlem yapmayın.
Bundan sonrası için artık hangi verinin ortalamasını alacaksanız yada hangi veri ile ilgili işlem yapacaksanız tablonun sağındaki son hücreden itibaren yapabilirsiniz.
Hesaplamanızla ilgili herhangi bir işlem yapmadım (nedeni ise anlayamadım) sorun çıkarsa birlikte çözmeye çalışırız.
İyi çalışmalar.
Not: tablonun tamamı için süz sayfasındaki gri hücreleri aşağı doğru kopyalayın.

Excel Vers. ve Dili
excel 10
Yardımların için tşk ler ama istediğim bu değildi. Süzme işleminde benim problemim yok zaten 2007 sürümü istediğim gibi süzdürüyor. İstediğim userformda yukarda bahsettiğim sütunları süzerek, bir label da Sütun AC ve AC+AD 'nin değer yüzdelerini alabilmekti. Tabi kod yazmak ve userform işlemleri bana biraz uzak olduğu için bende Özet tabloadan işimi halletmek istemiştim.. kısmen oldu yani AC sütunundan yüzdeleri alabildim.. O Ac sütunun anlamı süzülen kriterlere göre, 1 cilik yüzdesi anlamına geliyor ... Daha iyi anlaşılsın diye ekte özet tablosunu da ekliyorum umarım daha anlaşılır bir hale gelir.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Maalesef konuyu anl&#305;yamad&#305;&#287;&#305;m i&#231;in yard&#305;mc&#305; olam&#305;yaca&#287;&#305;m. Umar&#305;m istedi&#287;inizi bulursunuz.
&#304;yi &#231;al&#305;&#351;malar.