İki sütun arası farklı olanlar

Excel Vers. ve Dili
Yani ?
merhaba ark. lar.. benim problemim şu.. elimde yaklaşık 500 kişinin olduğu bir liste var. bu kişileri excel de 1 sütuna yazıyorum .. daha sonra bana verilen 2. bir liste var. bu listede de 1. listede verilen kişilerden farklı olarak 1. listedeki isimlere ilave olarak yaklaşık 60 kişi var.yani 2. listem yaklaşık olarak 560 kişilik. benden bu farklı kişilerin isimleri istenmekte.. bunu nasıl çözebilirim ? bir fikri olan , yardımcı olabilecek kimse var mı ? yani 2 sutun arasındaki aynı olanları değil farklı olan isimleri 3. bir sütunda görmeye uğraşıyorum.. şimdiden tşk. ler

Excel Vers. ve Dili
Yani ?
Bu arada şunu belirtmeyi unutmuşum... aynı olanları kaldır seçeneğini kullandığım zaman bana tekrar ilk listedeki 500 kişi işle beraber bir liste oluşturuyor.. benim istediğim iki liste arasında farklı olan sadece 60 kişinin ismi ..

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Aşağıdaki ekli dosyayı da inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Yani ?
Çok teşekkür ederim.. uzun süreli kullanacağım bir tablo oldu.. beni çok büyük uğraşlardan kurtardınız...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Makro kullanmadan şöylede yapılabilir; 560 kişilik tabloya son sütuna bir düşeyara formülü yazarız ve 500 kişilik tabloda ilk sütunu bulmasını isteriz. Eğer 500 kişilik listede aynı isim varsa son sütuna bu ismi getirecektir yoksa boş geçecektir. Daha sonra bir sıralama ile boş olanları biraraya getiririz.