İki Sütun arasında karşılaştırma...

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Herkese merhaba, şu konuda yardımınızı isticem. Örnek olarak A sütunu ile C sütundaki harfler benzer fakat yerleri farklı. Ayrıca elimizde birde D sütunu var. Bu sütun içerisindeki verilerde C sütunu ile bağıntılı ( Örnek c sütunu ürün modeli, d fiyatı ) Benim sorum şu, mesala a1 ile c5 eşit olursa nasıl d5 değerini b1'e yerleştirebilirim.. Örnek olarak bir excel eki veriyorum.. Elimde buna benzer çok yüklü bir liste var. A sütunu benim oluşturduğum veriler, C ve D sütunu başka bir yerden aldığım liste ve aralarındaki satırları silmem günlerimi alır.. :) Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

B1 Hücresine,

Kod:
=DÜŞEYARA(A1;C:D;2;0)
Yazarak denermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Espiyonajl, cevabın için teşekkür ederim. Şu anda evet bu inanılmaz işime yarar. Peki, A sütun bahsettiğim gibi benim oluşturduğum liste olduğunda sabit bir şekilde kalıcak fakat C ve D sütunlarında değişmeler olabilir. Yani yine bir satır aralıklı birşekilde devam eder fakat aralara farklı model ve fiyatlar girebilir. Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim. Dediğim gibi çok yüklü bir liste ve hücrelerin doğruluğunu devamlı kontrol etmem imkansız..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Espiyonajl, cevabın için teşekkür ederim. Şu anda evet bu inanılmaz işime yarar. Peki, A sütun bahsettiğim gibi benim oluşturduğum liste olduğunda sabit bir şekilde kalıcak fakat C ve D sütunlarında değişmeler olabilir. Yani yine bir satır aralıklı birşekilde devam eder fakat aralara farklı model ve fiyatlar girebilir. Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim. Dediğim gibi çok yüklü bir liste ve hücrelerin doğruluğunu devamlı kontrol etmem imkansız..
Merhaba,

Soruyu yanlış anlamadıysam,

Herhangi farklı bir işlem yapmanıza gerek yok, formül bu biçimiyle işinize yarayacaktır..

Formül üzerinde denemeler yapınız, yanlış sonuçlar alırsanız bu hatalarla ilgili bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım..

Örnek dosyayı incelermisiniz..

Eğer istediğiniz bu şekilde değilse konuyu daha detaylı açıklarmısınız...

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Dediğim gibi şu anda bu yol inanılmaz işime yaradı. Teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı. Herhangi bir problem çıkarsa sorularımı iletirim. İyi geceler