iki sütun arasinda karsilastirma

iyi aksamlar,

Arastirmama ragmen konuyla ilgili bir aciklama bulamadim.

Benim sorum sütun A ve sütun B den yer alan birbirinin nerdeyse aynisi olan sayi kümelerinin karsilastirilmasi. A sütunun da giris yapilan mallarin kayit numaralari ve B sütununda da ayni kayit numaralari ile yapilan satis kayitlari. Fakat 20 bin , 30 bin kayit olunca girisi olup satisi olmayan kayitlari bulmak uzun zaman aliyor. Ben her iki sütundaki kayitlari A dan Z ye siraladim. =a1-b1 yapip fark 0 ise birbirini karsiliyordur yoksa satira ara verip kayitlari karsilastirmaya calistim. Dedigim gibi uzun zaman aliyor ve goz ile satirlardaki kayitlardan emin olmak gerekiyor.

Daha kisa ve kolay yolunu ogrenmek istiyorum.

Simdiden tesekkur ederim.

Saygilarimla.

Ekli dosyalar

Barfly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2026 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-02-2026
Sayın Mehmetkali,

Ekteki dosyayı incelermisiniz EĞER formülü ile düzenlenmiştir.

Ekli dosyalar

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Mehmet Bey, sonuç alamadınız ise, ne istediğinizi tam olarak açıklayarak bir dosya daha eklemelisiniz.

Barfly selam,

İlgin için çok teşekkürler.

Tahsin beyin önerisi sorunum için daha uygun bir çözüm.

Tekrar teşekkürler.

Tahsin bey,

Yazmış olduğunu makro gerçekten çok başarılı.

Acaba satır sınır var mı?

Ayrıca bu sütunlarda çift kayıt ( double ) olup olmadığını kolayca nasıl bulabilirim.

Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

Saygılarımla.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
sn. mehmetkali, satır excel satırı (65536) kadar, mükerrer kayıt olup olmadığını anlamanız için ise, (bu sitede evvelce bir arkadaşımızın önerisi olan)
MÜKERRER KAYITLARI İŞARETLEMEK
ADIM 1: Bu işlemi nasıl yapacağınız adım adım anlatalım. Önce boş bir hesap tablosu açın ve A sütununa örnek bilgiler girin. Bu hücrelerde birden fazla tekrar edenleri kırmızı ile işaretlemek için aşağıdaki adımları takip ediyoruz. Önce A sütunun tamamını seçili duruma getiriyoruz. EKLE menüsünden AD * TANIMLA komutunu çalıştırıyoruz.
ADIM 2: Seçmiş olduğumuz alana herhangi bir isim veriyoruz. Biz örneğimizde TEST adını kullandım.
ADIM 3: Seçim hala aktifken BİÇİM menüsünden KOŞULLU BİÇİMLENDİRME komutunu çalıştırıyoruz.
ADIM 4: Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde KOŞUL1 altındaki aşağı doğru açılan liste kutusuna =EĞER(EĞERSAY(TEST;A1)>1;DOĞRU; YANLIŞ) formülünü girin.
ADIM 5: Diyalog kutusu hala açıkken BİÇİM düğmesine basın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde mükerrer hücrelerin gösterileceği stili (kırmızı, kalın gibi) belirleyin. İki kere TAMAM düğmesine basın.
ADIM 6: Artık mükerrer kayıtların kırmızı ile işaretlendiğini göreceksiniz.

Hayırlı olsun. Tahsin.