İki Sütunda Filitre Uygulaması ve Alttoplam

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Merhabalar Dostlarım

Elimde 2300 satırlık bir satış datam var. Bu datada A sütununda müşteri adı B sütununda mal cinsi mevcut. Ben her müşterinin ayrı ayrı hangi mallardan kaç tane sattığını bulmam gerekiyor. Excelde Veri altında Alttoplam fonksiyonu var ama bu bana yetmiyor iki sütun için bu işi yapmam gerekiyor. Yani müşterileri ayıracak sonrada her müşterinin hangi maldan kaç tane sattığını toplayıp bir kerede verecek bir makroya ihtiyacım var. Bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim

Excel Vers. ve Dili
2003
Özet Tabloyu inceleyeniz
Veri sekmesi altında.
dediğiniz işlemlerde formül veya makroya gerek yok.

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Sayın conari

Özet tobloyu biliyorum fakat maalesef bana çok dağınık bir rapor veriyor aslında eğer sizi için bir sorun yok ise size tablomu göndermek isterdim ama çok uzun ve büyük bir dosya müşteri adı 1.sütunda , mal cinsi 2. sütunda , adet 3. sütunda ve tutar 4. sütunda bana çok sade bir sekilde ve veriler 2600 satır 110 müşteri ve 15 çeşit mal var özet tabloda sıfırlı değerleride gösteriyor benim istediğim çok sade
MÜŞTERİ ADI MAL CİNSİ ADET TUTAR
A KALEM 100 200,00
A SİLGİ 80 140,00
B KALEM 140 320,00

şeklinde bir rapor versin Özet Tabloda B müşterisi SİLGİ almadığı halde 0 (sıfır) olarak gösteriyor ve benim istediğim gibi tek satırda özetlemiyor veya ben beceremiyorum.
İlginiz için tekrardan teşekkür ederim ve konu ile ilgili yardımlarını bekliyorum

Excel Vers. ve Dili
2003
Özet tablo bu şekilde göstermez
Örnek bir dosya ekleyim sana

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Sayın conarı

Göndermiş olduğunuz örneği aldım aslında benim istediğimi veriyor ama bu görüntüyü ben elde edemiyorum bana biraz bilgi verirseniz çok sevinirim özet tabloda neyi yanlış yapıyorumda bu görüntüyü elde edemiyorum aslında bu şekilde işimi görüyor.
Tekrardan ilginiz için çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003
Otomatik Biçimlendirme yapın bence bundan kaybediyorsunuzdur.

Özet tablo veri içerisinde 0 değeri var ise
yani müşteri elma dan 0 adet 0 YTL aldı ise bunu da gösterir çünkü bu bir veridir.

bunun için miktar veya tutar alanlarını da ürün kısmına atıp

açılan süz işleminden 0 ları kaldırttırmanız gerekmekte.

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Sayın Conari

Sorunumu halletmiş bulunmaktayım. Yardımlarınızın ışığında sorunum yok artık. Herşey için teşekkür ederim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Sağolun.