İki sütundaki verileri karşılaştırma...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Herkese merhaba... Forumda yaptığım aramalarda istediğim türde bir çözümü bulamadım işim de acil olduğundan yeni bir konu açmak zorunda kaldım kusura bakmayın...
Benim sorunum şu:
>>İki farklı sayfada (Yol_Genel ve TOPLAMA adlarında), sütun başlıkları altında verilerim var. Bu sayfalardaki YOL_ADI isimli sütunlar arasında karşılaştıma yapmam gerekiyor. Sütunların satır uzunlukları farklı, yani biri 7677.Satırda bitiyor diğeri 1948.Satırda... Karşılaştırmanın şu şekilde olması gerekiyor: "TOPLAMA" isimli sayfadaki YOL_ADI sütununun her bir hücresinin, "Yol_Genel" sayfasındaki YOL_ADI sütununun tamamı ile karşılaştırılması gerekiyor. Ve aynısını bulması durumunda da "Yol_Genel" sayfasındaki aynı satırda denk gelen MAHALLE_ADI sütundaki karşılığını "TOPLAMA" isimli sayfada "BAĞLI OLDUĞU MAHALLE" sütunu altına gene aynı satıra denk gelen hücreye yazmasını istemekteyim... Evet biliyorum çok şey istemekteyim :) Yalnız bazı yol adları farklı mahallelerde tekrar ediyor. Bu durumda "BAĞLI OLDUĞU MAHALLE" sütununun yanınan aynı satırdan devam edecek şekilde yazdırmak gerekiyor..buna da dikkat ederseniz çok sevinirim. Çok karışık anlatmamışımdır umarım... Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen benden... Gerçekten çok ACİL ihtiyacım var... Bugün yetiştirmem lazım ben de bir yandan bir yolunu bulmaya çalışıyorum... İşimi biraz olsun kolaylaştırabilecek her türlü yola açığım.. Saygılarımla... Kolay gelsin...:)
Not: Ekte gönderdiğim dosyanın boyutunu küçültebilmek için bir kısmını sildim verilerin...

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı inceleyiniz.İstediğiniz bu mu?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
üzgünüm olmadı...

Kendi açtığım konuyu kilitlemişim cevap yazamıyorum :)
Cevap için teşekkür ederim ancak sorunum hala çözülmedi... Dediğiniz gibi 220 Sokak yok ama var olanların içinde bulunamadı hatasını verenler de var hem de epey var :( Daha önce ben de sizin yazdığınız koda benzer birşey yazmıştım aynı şekilde olmuştu... Bir türlü çözemedim gitti... Bir de ilk mesajda belirttiğim gibi bazı sokaklar birden fazla mahellede geçiyor yani tekrarlıyor bunları da bulduğu mahallelelerin tamamını yazacak şekilde olması gerekiyor ama nasıl olacak işte orada YARDIMM!!

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Var olanlarlarda birkaç örnek verirmisizniz..Yani yok yazıp da var olduğunu idda ettiklerinizden birkaç tanesini yazarsanız o şekilde kontrol edelim..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Örnek veremedim çok veri var size gönderdiğimde bulamıyorum... Ama şunu söyleyeyim ekte gönderdiğim dosyada ben verilerin çoğunu silmiştim... 336. Satırda bitiyor görünüyor ama bendeki orjinalinde 7677. satıra kadar devam ediyor belki ondandır...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Verdiğim formül bütün ilgili sütundaki bütün satırları kapsıyor.
Bence siz biryerde hata yapıyorsunuz, yol adları aynı olsa diğer sayfada karşılıkları mukakkak çıkacaktır. En azından bir tane örnek verebilseniz yanılmanızdaki nedeni ona göre açıklayabilirim size..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Alternatif:
işlevlerle çözümü deneyin.
(Not: dosyada veri çoğaldıkça tablo ağırlaşacaktır.)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Olduğu halde bulunamadı dediği sokaklara örnekler:
9501/2
9506
9500
...
dahası da var...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyanızdaki Yol_genel sayfasında bu söyledikleriniz hiç biri yoktur. Lütfen kontrol ediniz..