iki sutun arasındaki birbirine yakın verileri bulma

Excel Vers. ve Dili
excel.2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/08/2022
Arkadaşlar merhaba ,

Bir konuda desteğinize ihtiyacım var sayfa 1 ve 2 de a satırlarında isimler yazıyor 1 ve 2 nin satır uzunlukları farklı ve isimler birebir aynı olmakla beraber birkaç harfi değişik yada benzersiz isimler mevcut örneğin , sayfa 1 deki isim istanbul iken sayfa 2 de islanbul yada istnbl gibi tamamen kullanıcının hatalı girmesinden kaynaklı bir durum oluşuyor . Vlookup birebir aynı olmadığında veriyi getirmiyor safyaların satır uzunlukları farklı manuel karşılaştırma çok güç sayfa 1 istanbul 2 satırdaysa sayfa 2 de 15 satırda dolayısı karşılaştırma zor oluyor desteğinizi rica ederim .

teşekkürler

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İnceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel.2013
21/08/2022
İnceleyiniz.

Merhaba Korhan bey,

Desteğiniz için teşekkür ederim linki inceledim benim sorunum biraz daha farklı iki sayfa arasında aynı olanları düşeyara ile çekebiliyorum ancak örneğin 1sayfada istanbul yazılmış safya 2 ist yada islanbul gibi harf kayması ile yazılmış olan aslında onlar da istanbul ancak

Excel Vers. ve Dili
excel.2013
21/08/2022
Merhaba Korhan bey,

Desteğiniz için teşekkür ederim linki inceledim benim sorunum biraz daha farklı iki sayfa arasında aynı olanları düşeyara ile çekebiliyorum ancak örneğin 1sayfada istanbul yazılmış safya 2 ist yada islanbul gibi harf kayması ile yazılmış olan aslında onlar da istanbul ancak
Desteğiniz için teşekkür ederim linki inceledim benim sorunum biraz daha farklı iki sayfa arasında aynı olanları düşeyara ile çekebiliyorum ancak örneğin 1sayfada istanbul yazılmış safya 2 ist yada islanbul gibi harf kayması ile yazılmış olan aslında onlar da istanbul ancak hatalı yazıldığından dolayı düşeyara onları getiremiyor bu durumda nasıl bir çözüm bulabilirim.