Çözüldü İki tarih arası çok eğersay

kemal turan

Altın Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
1,663
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
Merhaba aşağıdaki formülde A:A sutunundaki tarih formatı "21.08.2024 13:22:24" şeklinde iki tarih arası aşağıdaki formüllerde
veri gelmiyor.
Nasıl bir formül uygulayabiliriz.
Teşekkür ederim.
Kod:
ÇOKEĞERSAY(SEL3VERI!$A:$A;$D3;SEL3VERI!$C:$C;E$1)
Kod:
ÇOKEĞERSAY(SEL3VERI!$A:$A;">="&$D2;SEL3VERI!$A:$A;"<="&$D3;SEL3VERI!$C:$C;E$1)
 
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
51
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Muhtemel tarih içerisinde saat olduğu için 21.08.2024 girdiğiniz veriyi bulamayacaktır, saat kaldırmak için deneyiniz.

C++:
Sub OnlyDateInAllCells()
Dim cell As Range
Dim ws As Worksheet
Set ws = ThisWorkbook.Sheets("SEL3VERI")
For Each cell In ws.UsedRange
If IsDate(cell.Value) Then
cell.Value = Int(cell.Value)
End If
Next cell
End Sub
 

kemal turan

Altın Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
1,663
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
Saat lazım ustam ve kod değil formüle ihtiyacım var.
Teşekkür ederim
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,119
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
D2 ve D3 hücrelerine tarihi saat ile birlikte yazarak denediniz mi?
 

kemal turan

Altın Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
1,663
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
Korhan Hocam merhaba,
Userformdan aşağıdaki kodla hücreye veri yazdırdım. Veri gelmedi.
buna göre formülü değişik mi yazmak gerekiyor acaba.
Kod:
Sheets("RAPOR").Range("D2").Value = Format(CDate(TextBox1.Value), "DD.MM.YYYY hh:mm:ss")
 

kemal turan

Altın Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
1,663
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
soldan parça al ile olabilir mi
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,119
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Konuyu ÇÖZÜLDÜ olarak işaretlemişsiniz...

Mantık olarak A sütunundaki tarihlerinizde SAAT bilgisi varsa formülde de bu saat bilgisi olması gerekir.

D2 = 01.07.2024 00:00:00
D3 = 31.07.2024 23:59:59

Kısaca görseldeki gibi olmalıdır.

253313
 

kemal turan

Altın Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
1,663
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
Korhan hocam merhaba
Emeğinize sağlık. Bir yerde hata yaptık ki sonuç alamadım. Çözüm ihtiyacı acil olduğu için gelen veriler de saat için ayrı bir sutun açarak sorunu çözdüm.
Teşekkür ederim
Selametle kalın
 
Üst