İki Tarih Arası Farklı Sütunlarda Toplam Süre

Salyangoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 English
Office 2010 English
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-07-2029
Selamlar Arkadaşlar,

Ben kendim bir takım denemelerde bulundum, SUMIFS gibi değerleri kullanarak bazı şeyleri çözdüm. Ancak satır satır yazılmış bir çok veride, aylık değerlere göre farklı bir sütunda yer alan sürelerin toplamını almak istiyorum. Bunu ne denesem yapamadım.

Forumda, İki tarih arasında toplam gibi bir çok arama da yaptım, ancak hiç benim istediğime yakın bir şey bulamadım. Bulduklarım ya tarihler arası işlemlerdi veya açamadığım dosyalar.

Eklemiş olduğum dosyada gitmek istediğim sonuç yer alıyor, vaktiniz olur ve yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler.

İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki inceleyin (dizi formülü)
İyi çalışmalar.

Not: Sonuçların veri doğruluğunu konrtol etmedim.

Ekli dosyalar

Salyangoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 English
Office 2010 English
07-07-2029
M. Uygun, verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler.

Hazırlamış olduğunuz örnek yapmaya çalıştığım işlemleri bire bir gösteriyor, ellerinize sağlık. İlgili formülü { Ctrl+Shift+Enter ile } doğru adresleri göstererek elimdeki asıl dökümanda uyguladığımda çalışmadığını gördüm, çok enteresan ama #VALUE veriyor ve sonucu karşıma çıkartmıyor. Sizin verdiğiniz örnek ile elimdeki dökümanda herşeyin aynı olduğunu gördüm, birtek sizden gelen sanırım 2003 versiyonu, benim elimdeki 2007 versiyonu ama onunda etkili olduğunu sanmıyorum. Kontrollerime devam edeceğim, tekrar teşekkürler.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Selamlar Arkadaşlar,

Ben kendim bir takım denemelerde bulundum, SUMIFS gibi değerleri kullanarak bazı şeyleri çözdüm. Ancak satır satır yazılmış bir çok veride, aylık değerlere göre farklı bir sütunda yer alan sürelerin toplamını almak istiyorum. Bunu ne denesem yapamadım.

Forumda, İki tarih arasında toplam gibi bir çok arama da yaptım, ancak hiç benim istediğime yakın bir şey bulamadım. Bulduklarım ya tarihler arası işlemlerdi veya açamadığım dosyalar.

Eklemiş olduğum dosyada gitmek istediğim sonuç yer alıyor, vaktiniz olur ve yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler.

İyi çalışmalar dilerim.
.

Dosyanız ekte.

Ad tanımlamalarına bakınız.

.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
M. Uygun, verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler.

Hazırlamış olduğunuz örnek yapmaya çalıştığım işlemleri bire bir gösteriyor, ellerinize sağlık. İlgili formülü { Ctrl+Shift+Enter ile } doğru adresleri göstererek elimdeki asıl dökümanda uyguladığımda çalışmadığını gördüm, çok enteresan ama #VALUE veriyor ve sonucu karşıma çıkartmıyor. Sizin verdiğiniz örnek ile elimdeki dökümanda herşeyin aynı olduğunu gördüm, birtek sizden gelen sanırım 2003 versiyonu, benim elimdeki 2007 versiyonu ama onunda etkili olduğunu sanmıyorum. Kontrollerime devam edeceğim, tekrar teşekkürler.
Merhaba;
A sütunundaki ayların yazılı olduğu alanı aynı şekilde düzenlerseniz (tarih formatında) ve dizi formülünü doğru aktive ederseniz sanırım sonununuz kalmaz.

İyi çalışmalar.

Salyangoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 English
Office 2010 English
07-07-2029
Bu ince ayrıntı için çok teşekkürler, orada bir hata yapmışım. Ayrıca sadece IF kullanarak farklı olarak neler yapabileceğimizi de görmüş ve öğrenmiş oldum. Yardımlarınız için çok teşekkürler