Soru İki tarih ve sayı değeri arasında textbox ile süzme yapma

Excel Vers. ve Dili
2010/Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/09/2023
Merhaba,
Ek' li dosyada paylaştığım dosyada;

"Sıcak Kalınlık", "Sıcak Genişlik", "Ağırlık" ve "Üretim Tarihi" adlı textboxlara gireceğim değere göre "büyük veya eşit", "küçük veya eşit" aralığında süzme işlemi yaptırmak istiyorum.

Değerli yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

-- Sayfada KALINLIK, GENİŞLİK, AĞIRLIK ve TARİH için konumlandırdığınız TEXTBOX nesnelerinin herbirinin
...Change kod blokunu aşağıdaki kod gibi değiştirin.
-- Ardından da uygun bir MODÜL'e aşağıdaki kod blokunu yapıştırın.
NOT:
--
Verdiğim cevapta ADRES ve sayfanın SOL TARAFındaki TEXTBOX nesneleriyle ilgili herhangi bir işlem mevcut değildir.
-- Tarih TEXTBOX'ları için GG/AA/YYYY şeklinde 10 karakterli tarih girildiğinde işlem yapılır.
Kod:
Private Sub TextBox6_Change()
    BARAN
End Sub
Rich (BB code):
Sub BARAN()

If ActiveSheet.AutoFilterMode = True Then ActiveSheet.AutoFilterMode = False
son = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
If ActiveSheet.TextBox7 <> "" Then kr71 = ">=" & Replace(ActiveSheet.TextBox7, ",", ".")
If ActiveSheet.TextBox7 = "" Then kr71 = ">=" & Replace(WorksheetFunction.Min(Range("G10:G" & son)), ",", ".")

If ActiveSheet.TextBox8 <> "" Then kr72 = "<=" & Replace(ActiveSheet.TextBox8, ",", ".")
If ActiveSheet.TextBox8 = "" Then kr72 = "<=" & Replace(WorksheetFunction.Max(Range("G10:G" & son)), ",", ".")

If ActiveSheet.TextBox12 <> "" Then kr81 = ">=" & Replace(ActiveSheet.TextBox12, ",", ".")
If ActiveSheet.TextBox12 = "" Then kr81 = ">=" & Replace(WorksheetFunction.Min(Range("H10:H" & son)), ",", ".")

If ActiveSheet.TextBox13 <> "" Then kr82 = "<=" & Replace(ActiveSheet.TextBox13, ",", ".")
If ActiveSheet.TextBox13 = "" Then kr82 = "<=" & Replace(WorksheetFunction.Max(Range("H10:H" & son)), ",", ".")

If ActiveSheet.TextBox6 <> "" Then kr61 = Replace(ActiveSheet.TextBox6, ",", ".")
If ActiveSheet.TextBox6 = "" Then kr61 = ">=" & Replace(WorksheetFunction.Min(Range("F10:F" & son)), ",", ".")

If ActiveSheet.TextBox14 <> "" Then kr62 = "<=" & Replace(ActiveSheet.TextBox14, ",", ".")
If ActiveSheet.TextBox14 = "" Then kr62 = "<=" & Replace(WorksheetFunction.Max(Range("F10:F" & son)), ",", ".")

If Len(ActiveSheet.TextBox9) = 10 Then kr181 = ">=" & CLng(CDate(ActiveSheet.TextBox9.Text))
If Len(ActiveSheet.TextBox9) <> 10 Then kr181 = ">=" & WorksheetFunction.Min(Range("R10:R" & son))

If Len(ActiveSheet.TextBox15) = 10 Then kr182 = "<=" & CLng(CDate(ActiveSheet.TextBox15))
If Len(ActiveSheet.TextBox15) <> 10 Then kr182 = "<=" & WorksheetFunction.Max(Range("R10:R" & son))

ActiveSheet.Range("A9:Z" & son).AutoFilter Field:=6, Criteria1:=kr61, Operator:=xlAnd, Criteria2:=kr62
    ActiveSheet.Range("A9:Z" & son).AutoFilter Field:=7, Criteria1:=kr71, Operator:=xlAnd, Criteria2:=kr72
    ActiveSheet.Range("A9:Z" & son).AutoFilter Field:=8, Criteria1:=kr81, Operator:=xlAnd, Criteria2:=kr82
    ActiveSheet.Range("A9:Z" & son).AutoFilter Field:=18, Criteria1:=kr181, Operator:=xlAnd, Criteria2:=kr182

End Sub

Excel Vers. ve Dili
2010/Türkçe
21/09/2023
Ömer Hocam;
Evet hatırladım, yanılmıyorsam iş yerimde toplantı sırasında açmıştım. Aksi halde cevap yazıyorum. Özrümü kabul edin lütfen! :(

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Estağfurullah, "özür"lük bir durum yok.
Konu sahibinin ihtiyacı tam olarak karşılanmamışsa veya cevabımda sorun varsa konuyla tekrar ilgilenmek istmemle ilgili bir durum.
Kolay gelsin.
.