ikili averaj nasıl yapılır.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
dosyada 4 takımdan oluşan lig var.puan durumu genel averaja göre yapılıyor.benim istediğim son haftaya kadar genel averaj geçerli olacak son hafta puan durumu ise ikili averaja göre yapılacak.üç takımın puanı eşitse 3lü averaja göre olacak.
nasıl yapılacağı hakkında mantık yürütemedim.fikirlerinizide yazarsanız sevinirim

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kalan maç sayısını hücrenin birine yazdırıp, Bu hücreyi şarta bağlayarak sağlayabilirsiniz. Örneğin toplam maç sayısı 10 olsun, hücrede 10 yazacak, her maçtan sonra bu hücre 1 sayı düşecek. Son haftaya geldiğinizde hücrede 1 rakamı bulunacak. Siz de bu 1 rakamını koşul olarak alıp, kodlarınızı bu rakama bağlayacaksınız.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
bir de o kodu yazabilsem.
sn leumruk kod bilmiyorum.fonksiyonlardan az da olsa mantık yürütüyorum da kod konusunda sıfırım.zaten puan durumu fonksiyonlara dayalı.eğer fonksiyonuyla son haftayı belirleyebilirm.ikili averajda üstün olan takıma extra bir sayı vermem gerekiyor.işte bu sayıyı nasıl oluşturacam

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Syn. muokumuş, dosyanın görünmeyen her köşesinde veri var. Bu nedenle meseleyi tam kavramak çok zor oluyor. Mesela, takımların kaçıncı sırada yer aldıkları nerede yazıyor. En azından görünür bir yere son haftaymış gibi bir sıralama listesi hazırlarsanız, o listeye göre bir kod yazılabilir. Hatta koda bile gerek kalmayabilir.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
sn serpico tarafından eklenen superlig diye bir dosya vardı.elinde olan varsa ekleyebilir mi?

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
ikili averaj nasıl yapılır.