İlçeler arası mesafe

Merhabalar Arkadaşlar,

Ben Excelde bir uygulama hazırlamak istiyorum, şöyle bir şey;

1- Elimde tüm illerin ilçeleri olacak ve ben bunları excel tabloma giriceğim.
2- Anlaşmalı olduğum her ilde ve bazı ilçelerde servisler var bunları da gireceğim.

ve istiyorum ki beni arayıp kaza yaptığı yeri iletirse il ve ilçesini ben ona en yakın anlaşmalı servisi listeden görebileyim. ve müşterinin yönlendirmesini yapabileyim veya yanına gidilmesi gerekiyorsa en yakın servisi mi ona yönlendireyim.

bir de il seçtiğimde ile ait ilçelerini gösteren harita bilgiside gelebilir mi?

Böyle bir uygulama düşünüyorum, olabilirliği var mıdır arkadaşlar?

Teşekkürler

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Sayın baskentli06
Sitenize göz attım , gelişmekte olan bir yapısı var, kurmaya devam eden webmaster'iniz bu özelliği de ekleyebilir. Ancak site üzerinde fiyat açıklamak genel olarak size karşı haksız rekabeti getirebilir. Bu arada en gerekli şey olan adres ve sabit bağlantılarınız hala yer almamış.

Düşündüğünüz çalışmanın ana basamaklarını bir excel sayfasında oluşturup örneklerseniz bir yapılandırma başlatabilir ve sitedeki uzman arkadaşların da katkısını toplamış olursunuz. Dahası fiyat isteyen müşterinize bu çalışmayı mail ile gönderebilir ve gönderdiğiniz program üzerinden istenen servis ve fiyatı müşteriden yine excel mail olarak alabilirsiniz.

Konsept geniş ... Ancak sizin bir yerden başlatmanız gerek ve sabitleri ( servis verdiğiniz bölgeler ya da şehirler, araç modelleri , hacimleri , kaç işçilik ekip gerektiği vs vs aklıma şimdilik sabitlere örnek olarak gelenler ) basitçe sıralanmış bir çalışmayı buraya yüklemeniz iyi olur.
Kaptan sizsiniz ;)