İlerleme Yüzdesini Gösterme.

Excel Vers. ve Dili
Office Proffesional plus 2019
Merhaba,
Eğitim amaçlı bir tablo oluşturdum bu tablo videolar ve yanlarındaki izlenme durumunu da gösteren bir tablo. Fakat isteğim (124 video var ) izlemediğim videoların hücrelerini kırmızı renk ile izlediklerimi yeşil renk ile kaplı bir şekilde benim izlediklerimin yüzdesini verecek şekilde bir şey oluşturmak. Bahsettiğimi daha iyi anlatmak için resimde eliyorum. Hepinize şimdiden teşekkürler. Acemiliğimi maruz görün :)
(Renk ile olmuyorsa nasıl oluyor ?)

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Basit bir çözüm, işinizi göre bilir mi bilemiyorum,

Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon (KTF) ile renkler saydırıldı,

"A2:A125" aralığında değişiklik yaptığınızda, "f2:da3" aralığında renk değişimi olacaktır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Basit bir çözüm, işinizi göre bilir mi bilemiyorum,

Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon (KTF) ile renkler saydırıldı,

"A2:A125" aralığında değişiklik yaptığınızda, "f2:da3" aralığında renk değişimi olacaktır.

Örnek için teşekkürler hocam. Peki bunu ben kendi projeme nasıl uygulayacağım.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

Taktir edersiniz ki , kendi projenizi siz biliyorsunuz,

Veri aralıkları nelerdir ? Renklerin olduğu sütun, ilerleme durumunun gösterileceği aralık vb.

Ekli dosyada/linkte olan dosyada renkler, "A2:A125", ilerleme ise, "f2:da3" aralığında örneklenmiştir,

Formülleri, kendi dosyanızdaki veri aralıklarına göre düzenleyebilir siniz,

Öneri ;

Dosya ekleme sitelerinden birine ( dosya.tc, ve benzeri ) dosyanızı ekleyip, orada verilen linki, burada paylaşırsınız,

Bu durumda çabuk ve dosyanıza uyan çözümler alabilir siniz,

Yada,

Altın Üye olup, dosyanızı direkt foruma yükleye bilir, yine çabuk ve dosyanıza uyan çözümlerin yanı sıra, forumun diğer hizmetlerinden de faydalanabilir siniz,

Tercih sizin elbette...

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Taktir edersiniz ki , kendi projenizi siz biliyorsunuz,

Veri aralıkları nelerdir ? Renklerin olduğu sütun, ilerleme durumunun gösterileceği aralık vb.

Ekli dosyada/linkte olan dosyada renkler, "A2:A125", ilerleme ise, "f2:da3" aralığında örneklenmiştir,

Formülleri, kendi dosyanızdaki veri aralıklarına göre düzenleyebilir siniz,

Öneri ;

Dosya ekleme sitelerinden birine ( dosya.tc, ve benzeri ) dosyanızı ekleyip, orada verilen linki, burada paylaşırsınız,

Bu durumda çabuk ve dosyanıza uyan çözümler alabilir siniz,

Yada,

Altın Üye olup, dosyanızı direkt foruma yükleye bilir, yine çabuk ve dosyanıza uyan çözümlerin yanı sıra, forumun diğer hizmetlerinden de faydalanabilir siniz,

Tercih sizin elbette...

Teşekkür ederim.

Hocam linki şu şekilde bırakayım. 2 sayfa mevcut her ikisi içinde olacak. Maalesef başlangıçta acemiliğimi maruz görün demiştim :( Pek anlayabildiğim şeyler değil , sadece gördüğünüz gibi tablo oluşturabiliyorum :)

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

Link verdiğiniz dosya.tc sitesi için virüs koruma programım "sakıncalı site" diyerek engellediği için dosyayı indirip üzerine çözüm üretemedim,

Böylece sitenin sakıncalı olduğunu da öğrenmiş oldum, bu sebeple yeni dosya "dosya.co" sitesine yüklenmiştir.

Tahmin üzerine yapılmış, aşağıdaki link'te olan dosyayı kendinize uyarlayınız, 1 sayfa için örneklenmiştir,

Dosyada gerekli açıklamalar bulunmaktadır,

Kolay gelsin.

ALTINYAYLA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
13-01-2029
Dosya.co ve Dosya.tc gibi adresler açılmıyor. Bizimde indirip inceleyebilmemiz için buraya da eklermisiniz?

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Dosya.co ve Dosya.tc gibi adresler açılmıyor. Bizimde indirip inceleyebilmemiz için buraya da eklermisiniz?
Merhaba,

Dosya ektedir..

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar