ilgili ayın kaçıncı haftası

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese merhabalar;

A1 hücresindeki tarihin o tarihin belirttiği ayın kaçıncı haftasında olduğunu B1 hücresine nasıl bir formülle yazdırabilirim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-11-2024
Haftasay

Merhaba,
Sayın parametre gerekli cevabı ziyadesiyle vermiş :) Belki içinden bulmanız zor olursa diye aradığınız formül (B1 hücresine yazılacak);

=Haftasay(a1)

midir acaba?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn parametre link için teşekkür ederim.Ancak lazım olan formülü malesef içinden ayıklayamadım.
Sn Seismic söylediğiniz formülü forumda bu soruyu sormadan önce arama yaparken bulmuştum ancak anladığım kadarıyla bu formül o tarihin o yıl içinde kaçıncı haftaya geldiğini buluyor.Bana lazım olan o tarih o ayın kaçıncı haftasına ait.Bunu nasıl formüle edeceğimi sn parametrenin verdiği linkte de ayıklayamadım.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
B2 hücresine

Kod:
=HAFTASAY(A1;2)-HAFTASAY(TARİH(YIL(A1);AY(A1);GÜN(A1+1)-GÜN(A1));2)+1

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sn parametre link için teşekkür ederim.Ancak lazım olan formülü malesef içinden ayıklayamadım.
Sn Seismic söylediğiniz formülü forumda bu soruyu sormadan önce arama yaparken bulmuştum ancak anladığım kadarıyla bu formül o tarihin o yıl içinde kaçıncı haftaya geldiğini buluyor.Bana lazım olan o tarih o ayın kaçıncı haftasına ait.Bunu nasıl formüle edeceğimi sn parametrenin verdiği linkte de ayıklayamadım.
Kaçıncı_Hafta sayfasının O ayın kaçıncı haftası kısmında kullanıcı tanımlı fonksiyon var.

=kacinci_hafta(A3)

.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Herkese merhabalar;

A1 hücresindeki tarihin o tarihin belirttiği ayın kaçıncı haftasında olduğunu B1 hücresine nasıl bir formülle yazdırabilirim.
1.Haftanın ayın 1.gününde başladığını ve haftanın başlangıç gününün pazartesi olduğunu varsayarsak;

Kod:
=INT((13-WEEKDAY(A1-1)+DAY(A1))/7)

Kod:
=TAMSAYI((13-HAFTANINGÜNÜ(A1-1)+GÜN(A1))/7)
şeklinde deneyin.

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn kuvari,Sn Ali,Sn Yurttaş;

Cevaplarınız için teşekkür ederim.İstediğim sonuca ulaşıyorum.

Sn Yurttaş benim dosyam için haftanın başlangıç günleri "Salı" bu durumda formülde değişiklik yapmamız gerekecek sanırım.Çözüm önerinizden öyle anladım.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
bir de 30.11.2009 tarihine sn kuvarinin formülü 10. sn yurttaşın formülü 6. hafta sonuçlarını veriyor.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
bu şekilde düzeltirmisiniz

Kod:
=HAFTASAY(A1;2)-HAFTASAY(TARİH(YIL(A1);AY(A1);GÜN(A1)+1-GÜN(A1));2)+1
salı'dan başlama olayı biraz karışık

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sn kuvari,Sn Ali,Sn Yurttaş;

Cevaplarınız için teşekkür ederim.İstediğim sonuca ulaşıyorum.

Sn Yurttaş benim dosyam için haftanın başlangıç günleri "Salı" bu durumda formülde değişiklik yapmamız gerekecek sanırım.Çözüm önerinizden öyle anladım.
Sorunuzu tam olarak sormuyorsunuz. Ondan sonra bir sürü sorun çıkıyor.

Excelde hafta ya pazar veya pazartesi ile başlıyor. Salıyı nereden çıkardınız. Madem hafta başlangıcınız özel ise neden başta söylemiyorsunuz.

Bir diğer husus, benim verdiğim formülle bulunan sayı ile takvimi açın bakın. Bir yanlışlık var mı? Söylediğiniz tarih 6. haftaya denk geliyor. 10.hafta nasıl olur onu bilemem...Bir ayda maksimum oluşacak hafta sayısı 6 dır.

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn kuvari formülünüzü uyguladım doğru çalışıyor çok teşekkür ederim.

Bu arada şu Salı günü ile ilgili benim sorum da biraz karışık şimdilik ilgilenen varsa o soru dursun arkadaşlar.

İlgilenen herkese tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn yurttaş;

Beni yanlış anladınız özür dilerim.Ben istediğim sorunun cevabını sizden aldım ve teşekkür ettim.Salı günü ile ilgili söylediğim durum " çözüm salı günü için olacaktı bu benim işimi görmez ne yapmışsınız "gibilerden değildi ki..6 hafta ile ilgili de sizin formülünüzün yanlış çalıştığını belirtmek için değil diğer formülle bir kıyaslama olabilsin diye sonucu verdim.

Beni yanlış anlamanıza ve rahatsızlık hissetmenize neden olduğum için üzüldüm.Siz sorduğum sorunun yanıtını verdiniz ve gayet te net verdiniz tekrar teşekkür ederim.