İlk acılışta ilk ctrl+f de arama yapmıyor.

Rafet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofice 2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-12-2025
Sevdiğim bir abim bane excel le ilgili devamlı sorular sorar bende elimden geldiğince yardımcı olurum. Ama bu sorusuna çok şaşırdım. Mutlaka bir cevabı olduğu düşünerek ne ola bilir acaba diye başladım uğraşmaya ama bulamadım.

Sorun şu şekilde , excel .xls dosyası ilk açıldığında ctrl+f ile ilk aramada verilen veri bulunmuyor. Arama işlemi yapılmıyor. Daha sonra sayfa değiştirildiğin de aynı arama tekrar yapıldığında arama yaıyor.

Dosya büyük olduğundan küçültüp eklemek istediğimde iki sheet ve 20 şer satır bıraktığımda aynı sorun devam etmedi. Dosya 23 MB.

Böyle bir sorunla karşılaşıp çözen bir arkadaş olabileceğini düşünerek soruyu soruyorum.

Ayrıca sorunu nasıl yaşadığımıda linkte anlatıyorum.

Animasyon Linki

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Başka sayfaya geçtiğinde arama yapıyor demişsiniz. Peki ilk sayfaya geri dönüp arama yapıyor musunuz? yapıyorsanız aradığınızı buluyor mu?

Rafet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofice 2010 - Türkçe
01-12-2025
Merhaba,

Başka sayfaya geçtiğinde arama yapıyor demişsiniz. Peki ilk sayfaya geri dönüp arama yapıyor musunuz? yapıyorsanız aradığınızı buluyor mu?
Evet yapıyor. Her hangi bir sorun yok.
Sorun ilk acıldıında ilk ctrl+f calışmıyor sonra çalışıyor.
Ayrıca dosya küçlüldüğünde bu sorun kalkıyor.
Anlamış değilim gercekten.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
sayın rafet bey aranan veri bulunamıyor dediği için büyük ihtimal formatınızın ilk açılışında arama alanını algılamıyor olabilir mesela bir hücre seçili değilse aranan veri bulunamadı der.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Bende büyük dosyalarda aradığımda zorlanıyorum. ctrl f yapmadan önce mutlaka ctrl home yapıp sayfanın en başına giderim, bu şekilde yaptığımda sorun çıkmıyor. Sn. Hürkan beyin dediği gibide olabilir çünkü ilk açtığınızda bişeyler kapatıyorsunuz. ilk sayfayı açtığınızda ctrl f yapmadan önce herhangi bir hücre seçip deneyiniz.

Rafet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofice 2010 - Türkçe
01-12-2025
sayın rafet bey aranan veri bulunamıyor dediği için büyük ihtimal formatınızın ilk açılışında arama alanını algılamıyor olabilir mesela bir hücre seçili değilse aranan veri bulunamadı der.
Bunu bende düşündüm. Hüçre sectiğimdede aynı sorun oludu.
Hatta az yeri arasın diye bula alan secip bula bileceği bir veri girdim yine aynı şeyi yaptı.

Bende büyük dosyalarda aradığımda zorlanıyorum. ctrl f yapmadan önce mutlaka ctrl home yapıp sayfanın en başına giderim, bu şekilde yaptığımda sorun çıkmıyor.
Ararken zorlanması zamanı cok etkilemiyor . Sorun oda değil.

Sonuç olarak . Acılışta çalışması için kod yazdım.

Kod:
If ActiveSheet.Name <> "OBA GENEL" Then
    Sheets("OBA GENEL").Select
    Else
    Sheets("ADA GORE").Select
    Sheets("OBA GENEL").Select
End If
Basitce bişe anlalışdığı gib .
Dosya acıldığında sayfaarasında gezdiriyorum.
Bu şekilde başlayınca aramada bir sorun cıkmıyor.

Bilmediğim bir sorunu bu şekilde bilincsizce çözmek biraz beni huylandırır. ;). Olurda işlerde yine böyle bir orunla karşılasırsam bu sefer bu çözüm işe yaramassa diye. Sorunun kaynağını bilseydik iyi oalcaktı.

İlginiz için tekrar tekrar teşekkürler.

burhanbakici

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2010 TURKCE
07-03-2027
merhabalar, bununla ilgili bir sorum vardır, ama cevabını bende bulamadım, A2 hucresinde düşeyara formulu ile yan sayfadan x bir veri bulunmus ve yazılmıştır. A2 hücresinde Apple Mackbook yazmaktadır, ama formulle getirilmiştir. ctrl+f tuslarına bastığımda Apple mackbook bulmamaktadır. sebebi ise hücrede formül vardır, hücrede formülle gelen yazıyı aramanın bir kısayolu yada yöntemi var mıdır ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ctrl+f menüsünde seçenekler bölümü var. Oradan en alttaki seçenek kutusundaki seçenekleri deneyip sonuca gidebilirsiniz.