Ilk harfe göre isim yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2003 tükçe
arkadaşlar hepinize iyi günler
basit bir sorum olacak
sayfa 1 de bir isim listesi var
yapmak istediğim
A1 hücresine isme ait harfleri yazdıkça listeden o ismi alması ( başka bir hücreyede alabiliriz)
bu işlemi nasıl yapabiliriz şimdiden teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
İsteğinizden biraz faklı bir çalışma ekliyorum.Liste olarak belirlediğiniz her isme karşılık gelen bir sayı atıyoruz ve diğer sayfada bu sayıyı yazıp çıktığınızda listedeki o sayıya karşılık gelen isim hücreye yazılıyor.

Bu işlem için kullandığım kodları Sn.Mahmut Bayram'ın eklemiş olduğu kod arşiv programından aldım.

Sorunuzu görünce ilginizi çekebilir diye düşündüm.Bir alternatif olsun.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tükçe
teşekkürler

öncelikle ilgin için teşekkür ederim ancak benim istediğim bu değil bu şekilde yapabiliyorum
listenin çok uzun olduğunu düşünerek kod (numara) verilmesi durumunda numaraların unutulması veya her isim için listeden numarasına bakmak istemiyorum direk yazdıkça olası ve sonunda lazım olan ismi almak istiyorum
yani ismin harfleri yazıldıkça olası isimler sonunda aranan isim gelsin

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Rica ederim.Umarım aradığınız yanıtı bulursunuz.İyi çalışmalar dilerim.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Bahsettiğiniz işlem, hücre kullanılarak yapılamıyor. Alternatif olarak tektbox kullanarak bir çözüm üretmeye çalıştım. A sütununda her hangi bir hücrede isim girmeye başladığınızda aktif hücrenin sağındaki hücrede isimlerin geldiğini göreceksiniz. Üzerinde çalışılırsa biraz daha geliştirilebilir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tükçe
emeğin için teşekkürler ancak
her satır için istemiyorum
isim geldikten sonra düşey ara ile o isme ait diğer bilgileri getireceğim için bir hücrede ihtiyacım var

Excel Vers. ve Dili
2003 tükçe
çok teşekkürler
ancak makro dışında bir yolu olsa çok iyi olurdu.
çalışma kitaplarım çok kalabalık formmülle bu halde bile açılışı ve kapanışı geç oluyo bide makrolara girersem çöker herhalde
yinede teşekkürler ilerde bir yerde lazım olur.