İlköğretim İçin Diploma Defteri Programı Yapımı

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar bu sitedeki yardımlaşmanın haddi hesabı olmadığını görünce çok sevindim, hepinizden Allah Razı Olsun. Benim de yardıma ihtiyacım var ve bana göre karışık bir durum içindeyim.
Ben Diploma Defteri hazırlıyordum, şablonu oluşturdum, tüm biçimlemeleri yaptım, işin aslına gelince (formüller) durakladım.
Ekteki Dosyada tüm açıklamaları yaptım ama buraya da bazılarını yazayım.
1- Elle girilen öğrenci bilgilerinin bulunduğu Bilgiler sayfası var. Burada koda ihtiyaç yok
2- Bu bilgiler Hak Kazananlar Listesi ile ASIL ÖNEMLİ OLAN "diploma defterine (sayfa ismi 1,2,3 şeklinde)" otomatik geçecek.
3- Öğrenci sayısı arttıkça program, "hak kazananalar listesi" ile "diploma defteri"ni otomatik olarak artıracak. Örneğin diploma defterlerinin sayfa ismi 1, 2, 3 şeklinde olacak. 1.sayfa dolunca program 2. sayfayı kendisi oluşturacak ve bilgileri kaldığı yerden doldurmaya devam edecek. 2.sayfa dolunca program 3. sayfayı kendisi oluşturacak ve bilgileri kaldığı yerden doldurmaya devam edecek. Bu durum "Hak Kazananlar Listesi" içinde aynen böyle olacak. Bu, listedeki tüm öğrenciler bitinceye kadar devam edecek.
4- Öğrenci sayısı 50 de olsa 200 de olsa programın sayfaları otomatik oluşturması lazım.
5- A şubesindeki öğrenciler bittiğinde hiç atlama yapmadan B şubesine, B şubesi bittiğinde atlama yapmadan C şubesine devam etmeli.
6- Diğer açıklamaların ayrıntıları ekteki dosyada mevcut.
7- Tüm bu işlemleri Bilgiler sayfasına konacak bir butonla yaparsak daha iyi olur. Önce bilgiler girilecek, sonra butona basılınca tüm bilgiler sayfalara dağılacak ve oluşması gereken sayfalar otomatik olarak oluşturulacak.
Zamanım biraz KISITLI :(

Eğer yardımcı olabilirseniz beni çok mutlu edersiniz.
Şimdiden Sağolun...

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar gerçekten zor bir olay mı bu,
eğer zorsa ben tek tek elimle yazmaya başlayacağım,

Eğer vakit alıyorsa ama yine de yapılabilir bir şeyse biraz daha bekliyeyim.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Sorun zor olması değil, Bunu yapabilecek düzeydeki arkadaşların haftasonu olması sebeiyle mesajınızı okumamış olmasıdır.
Yoksa yapılamayacak bişey değil.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekte bir dosya hazırladım inceleyin. Bilgiler sayfasındaki butona basarak çalışmasını inceleyin. Yeni veri girişinde veya düzeltmenin ardından yeniden aynı butona basmanız yeterlidir. Kod referanssayfa yı kopyalayıp onun üzerine öğrenci nolarını kaydetmektedir. Verilerin getirilmesi işleminide referanssayfa daki formüller yapmaktadır.

Excel Vers. ve Dili
2007
Ellerine sağlık leventm kardeşim. Tam anlatmak istediğim gibi olmuş. Allah Senden (ve www.excel.web.tr'den) Razı Olsun.
Bir kaç sorum daha olacak (eğer kusura bakmazsan)
Birincisi, Hak Kazananlar Listesi vardı. Bu listeyi göremedim. Ben elle yaparsam da kolay olur, ama onun içinde bir referans sayfası yaparsan bilgiler sayfasındaki aynı "listele" butonuyla "Hak Kazananlar Listesi" de gereken kadar oluşur (ki zaten en fazla 2 ya da 3 sayfa olur).
İkincisi, T1 hücresindeki bilgi daha önceden var mıydı yoksa program (kodlar) için gerekli bir bilgi mi? Sana sormadan silmek istemedim
Üçüncüsü, Bilgiler sayfasında boş hücreler olunca otomatik oluşan sayfalarda Sıfır ve #YOK hatalarını gösteriyor. Bunları nasıl kaybedebiliriz. 0 olunca Sıfır yazmasın hücre boş olsun.
Dördüncüsü, bunun çıktısını alırken önce tek sayfaları (1,3,5..) sonrada çift sayfaları (2,4,6...) yazdırmak istiyorum (önlü arkalı yazdırabilmek için). Bunun makrosuz yolu var mı (önce tek sayfaları seçip yazdır, sonra çift sayfaları seçip yazdır demek gibi) yoksa illa makro ile mi yapılır.
Vakit ayırdığın için sağol.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
1-Hak kazananları belirleme kriteri nedir?

2-Silebilirsiniz, T1 hücresine sayfanın adı yazılacak diye yazdığınız için sayfa adını yazdırdım.

3-Sıfır için Araçlar-seçenekler-görünüm-sıfır değerlerindeki işareti kaldırın. #yok hatası sadece son sayfada boş kalan formlarda ortaya çıkacaktır. Bunu ortadan kaldırmanın en pratik yolu bu hücreleri silmenizdir.

4-Bunun için bir makro yazmak gerekir. Tek sayfalar için Makro kodu aşağıdaki gibi olabilir.

[vb:1:cb9ea0cd82]for a=1 to sheets.count step 2
sheets(a).printout
next[/vb:1:cb9ea0cd82]

Çift sayfalar içinde a=2 yazmanız yeterlidir.[/vb]

benimde sınıf geçme defteri çalışmam var onu size yolluyorum sizin sayfa sorunuza bir cavap verebilir koruma şifresi yok

Excel Vers. ve Dili
2007
Hak kazananlar listesi için:
1-Zaten listeye girilen öğrenciler hak kazanan listesinde olacak (aynı öğrenciler)
2-Bu Hak kazananlar sayfasında Bilgiler sayfasından farklı olarak Diploma Notu, tarihi, numarası, derecesi bilgileri var. listele butonuyla bu bilgilerde otomatik olarak hak kazananlar listesine eklenecek (ve gereken kadar Hak kazananlar Listesi sayfası oluşacak) (Bilgiler sayfasındaki 4 5 6 7 8. sınıf notlarının aritmetik ortalamasını alıp bu hak kaz. listesine ekleyecek ve derecesini de yazacak.)
3- Yukarıdaki ek te hak kazananlar listesi için örnek ve ufak bir iki açıklama daha var.

Sıfır için:
Araçlar-Seçeneklerden dediğiniz ayarı yapmıştım, hücrede 0 rakamı gözükmüyor, bunda problem yok, fakat alttaki yazıya çevirme olayında yazı ile SIFIR yazıyor. bunu yazmayabilir mi?

Print için:
Bunu butona bağlayabilir miyiz? iki buton olacak biri tek sayfalar için diğeri çift sayfalar için.

Yardımlarınız için: ÇOK TEŞEKKÜRLER :)

eğer çarşambaya kadar beklersen excel vba ile hazırladığım çalışmayı forma ekleyeceğim
tüm yılın çarşaflarını(1 ve 2 kademe 1 ve 2 dönem)
sınıf geçme ve diploma defteri
diploma hakedenler listesi ve diplona yazdırma işlemi var

leventm, ekini inceledim diploma notunu yanlış hesaplıyor ortalama almalı ana bölme işlemini 2 basamak yürütmeli ve 2 pasamaktan sonra bırakmalı
şöyle anlatayım 2,346 yı 2,35 diye yazıyor oysa 2,34 şeklinde yazmalı bende de geçen sene aynı problem olmuştu ben aşağı yuvarla ile yaptım
formül şöyle =AŞAĞIYUVARLA((B7+F7+H7+J7+M7)/5;2)

birşey daha var mesala sayı 4,00 dört diye yazıyor oysa dört sıfır sıfır yazmalı

Excel Vers. ve Dili
2007
recep kardeşim 2,346 yukarı yuvarlaması daha mantıklı değil mi.
ayrıca 4,00 olayında haklısın. Dört Sıfır Sıfır yazmalı. (ama farkeder mi bilmiyorum ben farketmez diye fazla dikkat etmedim)

mevzuat 2 basamak bölme işlemi yapın diyor ilçe milli eğitim müdürlüğü geçen sene bütün okullarınkini bu yüzden geri gönderdi bizimkisi de dahil.
allahtan excelde hazırlamıştım da çabucak düzelttim. benim tavsiyem bir mili eğitim müdürlüğünü bir ara ve danış. ben bizimkine danıştım daha önce izah ettiğim gibi olacağını tekrar yenilediler ( not sınıf geçme defterindede ağırlıklı aritmatik oralamada ayny şekilde hesaplanıyor daha önce gönderdiğim eki incelemen yararına olacağına inanıyoru

Excel Vers. ve Dili
2007
Ben bir türlü 5,00 sayısını Beş Sıfır Sıfır şeklinde yazdıramadım.
Senin Sınıf Geçme Eki de yazmıyor. Kodlarını gönderebilir misin.

Ayrıca leventm kardeşim seni de çok meşgul ettiğim için özür dilerim. Belli ki sorularımız sizi bunaltmış. Yardımlarınız için sağolun

kodla yopmayı başaramadım o yüzden formül ile yapmıştım. şu an kod üzerine çalışıyorum formda birkaç kere sordum yanıtını tam alamadım. umarım kodla yapmayı başarabilirim. leventm kardeşim yardım etsede şu kodu yazsa :hey:

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
recep' Alıntı:
2,346 yı 2,35 diye yazıyor oysa 2,34 şeklinde yazmalı
duyarlılığı görüntülendiği gibi şeklinde ayarladığınız zaman düzelebilir belki.

Düzeltme: Ama yok ya. İkisi farklı şeyler dimi..

Excel Vers. ve Dili
2007
Acemi1' Alıntı:
recep' Alıntı:
2,346 yı 2,35 diye yazıyor oysa 2,34 şeklinde yazmalı
duyarlılığı görüntülendiği gibi şeklinde ayarladığınız zaman düzelebilir belki.

Düzeltme: Ama yok ya. İkisi farklı şeyler dimi..
bu yapılabiliyor Acemi1 kardeşim bizim yapamadığımız 4,00 veya 5,00 gibi rakamları yazıya çevirirken Dört Sıfır Sıfır veya Beş Sıfır Sıfır şeklinde yazması.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyada aşağıyuvarla fonksiyonu eklenmiş ve yaziyla fonksiyonunda düzeltmeler yapılmıştır.

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Sn. diplomacı arkadaşlar :)
Kodu birde şöyle denermisiniz;
.
.
.
.
Next: Next
If g = 1 And deger(1) <> 0 Then ytl = son
If deger(1) = 0 Then ytl = "Sıfır"
If deger(2) < 10 Then yaz = "Sıfır"
If g = 2 And deger(2) <> 0 Then ykr = " " & yaz & " " & son
If g = 2 And deger(2) = 0 Then ykr = " " & yaz & " Sıfır " & son
son = ""
e = 0
Next
yaz = ytl & ykr
End Function

Not. Ben makro bilmem ama sizin uğraşınızı görünce sn. leventm'in kodları üzerinde deneme yanılma yoluyla birşeyler yaptım. Oldu gibi duruyor.