Imei numarası karşılaştırma-acil yardım lütfen

Selamlar ; Ben yeni başladığım bir firmada bir program yapmam lazımdı ama br türlü beceremedim eğer yardım edebilecek büyüğümüz varsa şimdiden teşekkür ederim.

1- gönderdiğim tabloda iki listeyi karşılaştırmak istiyorum ve bu listede aynı imei numarası varsa bunun sağına numaraısnı yazmasını istiyorum
2- en solda bulunan bayi kodunu bulduğu imei numarasının sağına getirmesini istiyorum
3- sol tablodaki olmayan numaraların sarı renkte görülmesini
4- en önemlisi bu imei numarasının bilgisayarımda isminin aranıp buraya varsa yazılmasını eğer yoksada yok yazılmasını istiyorum

ama bir türlü beceremedim eğer yardım edebilirseniz minnettar olurum şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Sorunuz "çözemediniz" noktasından daha çok anlaşılmaz noktasında...
1.sorunuzda hangi sütundaki veri hangi aralıkta aranacak , bulunan hangi numara nereye yazılacak?
2.sorunuzda bayi kodu hangi başlığın altında?
3.sorunuzda renklendirmek istediğiniz sütun hangisi?
4 sorunuz ???
Bunlara açıklık getirirseniz çözüm aramak kolaylaşacaktır.
İyi çalışmalar.

imei karşılaştırma

selam benim oru şu şekilde açayım iki ayrı sütunda bulunan telefon numarasını karşılaştırıp eğer sağdaki veri soldaki sütunda var ise hemen o numara renklensin ve bu numara hangi bayinin koduyla açılmış ise o bayinin koduna göre ismini bulup yanına yazmasını istiyorumyani şöyle örneklemek gerekirse

A1 - BAYİ ADI
B1 - TELEFON NUMARASI
C1 - KARŞILAŞTIRILACAK OLAN TELEFON NUMARASI
D1 - KARŞILAŞTIRILAN NUMARANINN VAR İSE SONUCU YOK İSE BULUNAMADI YAZILMASI
E1 - BAYİ ADI(KARŞILAŞTIRMADAN SONRA ATANACAK YANİ A1 SÜTUNUNDAKİ KODA GÖRE

TEŞEKKÜRLER

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım. Eki inceleyin isteğinizle örtüşmüyorsa belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Teşekkür

Sayın muygun hocam çok teşekkür ederim. istediğim aynen buydu elinize sağlık
sizden küçük bir isteğim daha olacak ama bilmiyorum olabilecek şeymi girdiğim telefon numarasının evraklarını ben tarayıp bilgisayarıma o telefon numarasının ismiyle kaydediyorum bunu ben yazdığım zaman bilgisayarımdaki bir dizinde aratabilirmiyim eğer var ise tarandı diye yazdırabilirmiyim. ilginize şimdiden teşekkürler.

hocam selamlar ilgilenebilecekmisiniz benim konumla teşekkürler