indirimlerin %sini hesaplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
arkadaşlar ekteki dosyanın rapor sayfasına inidirimlerin %sini bulabilecek bir sütun eklemek istiyorum. rapor sayfasına bakarsanız kişilerin ürünleri kaç YTL den aldıklarını görürsünüz. hemen yan tarafta sarı renkli yerde resmi satış fiyatları vardır. resmi fiyatlara göre kişilerin inirimini %de olarak çıkaracak bi formül gerekli. yardımcı olurmusunuz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
dosyayı değiştirdim

arkadaşlar ekteki dosyanın rapor sayfasına inidirimlerin %sini bulabilecek bir sütun eklemek istiyorum. rapor sayfasına bakarsanız kişilerin ürünleri kaç YTL den aldıklarını görürsünüz. hemen yan tarafta sarı renkli yerde resmi satış fiyatları vardır. resmi fiyatlara göre kişiler
in inirimini %de olarak çıkaracak bi formül gerekli.
yardımcı olurmusunuz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
selam

yardımcı olmak iterim fakat bi kaç soruya cevap vermen lazım.şuan dosyanı inceliyorum.istediğin şey tam olarak ne.ürün cinslerine göre ayrı ayrı indirim hesaplamakmı?yoksa resmi satış fiyatlarının toplamı üzerinden yapılan indirimmi.örneğin indir.fiyat.top./resmi fiyat.top./indirim(%)
acarlar unlu mamulleri: 1046 1919 45,49 gibimi
yoksa herbir ürün cinsi için ayrı ayrı indirim yü,zdesi hesaplamasınımı istiyorsun.
birde eğer ürün cinslerini ayrı ayrı hesaplamasını istiyorsan,yüzde indiriminin hangi hücrelere yazılmasını istediğini belirtirsen sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
yardımcı olmak iterim fakat bi kaç soruya cevap vermen lazım.şuan dosyanı inceliyorum.istediğin şey tam olarak ne.ürün cinslerine göre ayrı ayrı indirim hesaplamakmı?yoksa resmi satış fiyatlarının toplamı üzerinden yapılan indirimmi.örneğin indir.fiyat.top./resmi fiyat.top./indirim(%)
acarlar unlu mamulleri: 1046 1919 45,49 gibimi
yoksa herbir ürün cinsi için ayrı ayrı indirim yü,zdesi hesaplamasınımı istiyorsun.
birde eğer ürün cinslerini ayrı ayrı hesaplamasını istiyorsan,yüzde indiriminin hangi hücrelere yazılmasını istediğini belirtirsen sevinirim.
rapor sayfasında sarı olarak görülen sütunda kimin, almış olduğu 2 + 12 + 24 + 45 lik ürünlerin satış bedeli olan "yine sarı yerde olan" fiyatla almış olduğu fiyat farkınıın %de sini hesaplamak istiyom.
burada yüzde kaç indirim yapmış olduğumuz kişini karşısına düşen satırdaki sarı hücrelere birim fiyat (yani satış fiyatı) üzerinden olacak. toplamda değil

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
örnek

bu örneğe bir bak istersen.indirimli satışın.toplam satış üzerinden indirim yüzdesi.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
unlu mamuller için toplam resmi satış fiyatı:ürün(2)*adet=120+ürün(12)*adet=215+.....=1919
burda eğer indirim yapılmasaydı toplam 1919 ytl alınacaktı.%45.5 indirim yapılarak toplam o firmadan 1046 ytl alınmış oldu.eğer bunu kastediyorsan göndermiş olduyğum dosyada var yok eğer başka bişey istiyorsan dosya üzerine not yazarak gönder.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
değil sanırım

bu örneğe bir bak istersen.indirimli satışın.toplam satış üzerinden indirim yüzdesi.
sanırım siz toplam satış üzerinden yüzdesini almışsınız. ben sadece birim satış fiyatı (sarı yerdeki) üzerinden yüzdelik indirimini istiyorum. örneğin acarların 12 lik birim fiyatı 27, bizim resmi satış fiyatımız 43 işte bu indirim %si acarların 12lik hücresine yazılacak.

ayrıca bu programı her ay kullandığım için burdaki müşteriler örnek olarak girildi. en az beş yüz kişilik bir listeyi bulabiliyo. formüller ona göre düzenlenmesi lazım. teşk. ed.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
sanırım bu sefer tamam

ekteki dosyaya bir gözat sanırım bu kez oldu.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
ben görüyorum

ilkinde eklemeyi unuttum ama ikincisinde gönderdim hatta ben şuan görüyorum.neyse tekrar gönderiyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
tamam. çok teşk. ed. ellerine emegine sağlık.