İNDİS formülü

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
arkadaşlar..indis formülü ile ilgili ekteki dosyamı inceler ve yanıtlarsanız sevinirim.. şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

dosyanızda eksik veri var. bu durumda formülü tamamlamak size kalıyor.
plakayı yazdığınızda, önce 1.sayfaya bakar; bulursa yazar, bulamazsa 2. sayfaya bakar; bulursa yazar, bulamazsa boşuna aramayın vs gibi bişey yazar.

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Sayın uzmanamele..öncelikle ilgine teşekkür ediyorum..dediğiniz gibi eksik veri vermişim... isimler; "personel" isimli çalışma kitabının "personel veri tabanı" ve "öncü araçlar" isimli çalışma sayfalarında...bana formülü direkt yazarsanız çok sevinirim..tekrar tekrar teşekkürler

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın uzmanamele..öncelikle ilgine teşekkür ediyorum..dediğiniz gibi eksik veri vermişim... isimler; "personel" isimli çalışma kitabının "personel veri tabanı" ve "öncü araçlar" isimli çalışma sayfalarında...bana formülü direkt yazarsanız çok sevinirim..tekrar tekrar teşekkürler
Bence siz bir zahmet buyurup, dosyanıza sözünü ettiğiniz sayfalarla isimleri eklerseniz iyi olur.

.

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Uzmanamele arkadaşım..yurttaş arkadaş belgeleri istedi..ama sonra sanırım acil işi çıktı.. çünkü hemen gitmiş..ben o istedi diye ona saygısızlık olmasın diye onun ismiyle yolladım... siz de yardım edebilirsiniz tabii ki... :)

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
uzmanamele arkadaş..bana neden ve nereden kızgın olduğunuzu bilmiyorum ama silerken hiç olmazsa ilk gönderdiğim soruyu sileydiniz..ikincisinde diğer eklediğim dosyalar vardı..yardımcı olacak arkadaşlar (özellikle yurttaş arkadaş) o dosyaya bakarak daha çok yardımcı olabilirlerdi.. neyse..27 yıllık bir eğitimci olarak yaptığınızın yanlış olduğunu söylemekle yetineceğim..bugüne kadar burada hep güzellikler gördüm,hep yardım gördüm..ama bunları da görecekmişiz...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhaba,

siz bir dosya göndermişsiniz tek sayfalık, buraya indis ile bilgi gelecek demişsiniz,peki bu bilgileri

buraya almak için nereye baş vuracaz açıklama yaparmısınız.

Not: neden bukadar alınganlık yapıyorsunuz,bence hocalarımıza ayıp ediyorsunuz.

İyi çalışmalar.

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
mami arkadaşım..(burada herkese ayrı ayrı açıklama yapmak zorunda kalacağım anlaşılan)
ilk dosyamı gönderdim.yurttaş nickli arkadaşım aynen sizin dedikleriniz gibi bir uyarı yaptı bana (herhalde sizin harika uyarınızı gördü) ve beni dosyaları eklemem konusunda uyardı..ben de haklı olduğunu ve hemen dosyalarımı eklediğimi belirtip tekrar dosyayı ekledim..(yukarıya doğru iyice bakarsanız görürsünüz sanırım-Personel.xls ve petroller.xls) ben yanıt beklerken sizin bu açıklamanız beni üzdü..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhaba,

ben bu formüllerle neticeyi aldım,siz istediğinizi alamazsanız formüllerle oynama

yapınız.Zanediyorum ki problem yaşayacaksınız çünkü dosya düzgün bir şekilde hazırlanmamış.

Örnek1

Kod:
=İNDİS('Personel Veri Tabanı'!D4:D15;KAÇINCI(D5;'Personel Veri Tabanı'!G4:G15;0))
Örnek2

Kod:
=İNDİS($C$6:$C$15;KAÇINCI(D6;$D$6:$D$15;0))
İyi çalışmalar.