• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru İndis Formülünde Dizini Değişkenli Yapma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sward
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 - Türkçe
Merhabalar kolay gelsin,
İndis formülünde, aranan dizin kısmını, bir hücrede ki değere bağlı olarak değişkenli yapabilir miyiz?
Örnek: aşağıda ki formülde yer alan 180545 değeri, çalışma kitabında yer alan çalışma sayfasını temsil etmektedir. Yapmayı düşündüğüm çalışma kitabında ki farklı sayfalardan istediğimi seçebilmek.

=İNDİS('180545'!$A$5:$CD$13;KAÇINCI('PROJE RAPOR TAKİP'!$A9;'180545'!$A$5:$A$13;0);KAÇINCI('PROJE RAPOR TAKİP'!B$6;'180545'!$A$5:$CD$5;0))

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Not: Makro yapılabilir mi diye ilgili forum sayfasına yazdım ama cevap alamadım.

Aşağıdaki resimde, Diğer sayfadaki orjinal formülün metni olup p1 değerini döndermektedir.
Ben sizin de ihtiyacınız olana benzer şekilde, indis - kaçıncı - küçük - eğer fonksiyonlarında DOLAYLI fonksiyonuyla başvuruları belirledim
Birden fazla sayıda sayfayı da benzer şekilde bir formül içinde kullanabilirsin.

224465

Çok teşekkür ederim, yaptığım formülasyona dolaylı eklemesi yaparak istediğim değeri alabiliyorum.
Ellerine sağlık

=İNDİS(DOLAYLI(C1&"!"&"A5:CD13");KAÇINCI('PROJE RAPOR TAKİP'!$A8;DOLAYLI(C1&"!"&"$A$5:$A$13");0);KAÇINCI('PROJE RAPOR TAKİP'!B$6;DOLAYLI(C1&"!"&"A5:CD5");0))

Geri